Stjärnkuskens magiska 2010

TRAV

Radat segrar i storloppen, gift sig och fått tvillingar

Foto: Erik Adielsson med sin fru Disa efter segern i Derbyt.

Stjärnkusken Erik Adielsson har haft ett magiskt år.

Kusken har gift sig och blivit pappa till två flickor.

Dessutom har han vunnit storlopp som Derbyt och Jubileumspokalen.

Toppkusken Erik Adielsson kan se tillbaka på ett fantastiskt 2010. Privat har det hänt en hel del då han i somras gifte sig med sin Disa. Nu i vinter blev han pappa till två döttrar då han och Disa fick tvillingar.

– Det känns helt fantastiskt, det är jätteskoj. Både Disa och jag är jätteglada över att vi ska ha barn och det känns helt underbart. Det blir en ny milstolpe i mitt liv, berättade Adielsson innan barnen föddes.

Kört in miljoner

På tävlingsbanan har han gjort succé med över 33 miljoner kronor inkörd. Han har skördat framgångar i flera storlopp. Under våren körde han Lutfi Kolgjinis Sebastian K till seger i Kungapokalen.

I somras slog han till med Stig H Johanssons stjärna Nu Pagadi då de vann det klassiska storloppet Jubileumspokalen på Solvalla med en miljon kronor i förstapris. För andra året i rad vann även Erik Adielsson och Nu Pagadi Breeders Crown i Tyskland.

”Är helt fantastiskt”

I höst lyckades succéduon Erik Adielsson och tränaren Lutfi Kolgjiini vinna Svenskt Travderby tillsammans. Erik Adielsson körde Kolgjinis Joke Face till seger i loppet, vinsten belönades med 1,6 miljoner kronor.

Det var första gången som Adielsson vann storloppet och det var något alldeles extra.

– Det här är helt fantastiskt. Jag har många gånger sagt att man bara har en chans att vinna det här loppet. Det här är otroligt stort, sa han efter loppet.