Sportbladets V65-tips

TRAV

Expertens spikar och drag.

V65-1

Rankning: 2–1–8–5–9–6–4–10–3–7.

Kommentar: Svårlöst snabblopp där formen är ett stort frågetecken för merparten av hästarna. Global Glide är en riktigt bra sprinter i grunden som återkommer efter ett års frånvaro. Han var helt okej i kvalet och kommer väl förberedd. Svanstedt är nöjd med hästen och han har fått ett perfekt läge över önskedistans. Det naturliga är att han behöver lopp i kroppen men mot så här skralt motstånd kan det gå vägen direkt. Oliver Twist har inte fått till det på slutet. Han var ute mot tuffa hästar senast och kom aldrig till. Har bra läge här.

V65-2

Rankning: 1–9–7–3–2–4–6–8–11–12.

Kommentar: Tatie har gjort två starter för Åke Svanstedt och visat finfina fartresurser. Först galopperade hon i voltstart och tappade mycket men gjorde en strålande upphämtning. Senast var det bilstart och då skötte hon sig perfekt. Hästen snabbstartade till ledningen men släppte efter halva vägen. Hon kom ut in i sista sväng och stack ifrån till en överlägsen seger. Mycket talar för spets och slut.

V65-3

Rankning: 7–12–6–4–1–10–9–2–5–3–8–11.

Kommentar: Mycket svårt lopp där nästan vem som helst kan vinna. Yvory Queen avgjorde enkelt till seger i ett billigt gäng senast. Vingelläge nu men kommer hon till ska hon räknas tidigt. Such A Feeling har hittat formen och vann enkelt från spets senast. Iskallt läge nu men rundar många, kanske alla. Nova J. missade starten senast och kom sedan aldrig till. Fick aldrig fritt till slut och hade krafter kvar.

V65-4

Rankning: 7–5–3–8–2–10–11–6–9–4–1–12.

Kommentar: Persos On Line står på tur för seger. Han har suttit fast flera gånger i V75 och senast var han tämligen obrukad i mål. Han fick chansen invändigt den sista biten och sköt till bra men det var för sent. Borde ha bra chans här. Treecko har fått en genomkörare i sig efter långt uppehåll och lär gå framåt kraftigt med loppet i kroppen. Ego Sånna förlorade på mållinjen senast och är snabb ut.

V65-5

Rankning: 7–4–5–8–1–6–3–2.

Kommentar: G.H.Nemo har en lämplig uppgift och håller han samma form som tidigare är det toppchans. Han har stångats i stenhårda gäng i år och gjort det strålande bra. Näst senast vann han under derbyhelgen och sist spurtade han bra i en snabb avslutning bakom vinnande Joke Face. Kan öppna bra och lär tidigt söka sig mot ledningen. Orali är en kapabel dansk som tidigare har vunnit i V75. Han har inte fått till det på slutet och galopperat. Men skulle han sköta sig är han med och slåss i tätstriden. Stepping Space höll emot i ledningen till kort före mål senast. Hon hade stått över inför den starten och borde gå framåt med loppet i kroppen. Är mycket snabb från början.

V65-6

Rankning: 14–15–11–10–4–6–1–7–8–2–13–12–5–3–9.

Kommentar: Global Kitten har hittat ytterligare växlar i sitt travliv och utvecklats fantastiskt på slutet. Hon följde upp V75-segern genom att spurta vasst till andraplatsen i Sto-SM senast. Trots knepigt läge med tillägg måste hon ha bra vinstchans. Motståndet är inte av samma kaliber som senast. M.T.Evita gör bra insatser varje gång och senast långspurtade hon starkt i spåren i en snabb avslutning. Hon hade bara en start innanför västen efter ett längre uppehåll och torde gå framåt ytterligare med loppet i kroppen.