”Längtar efter få köra Maharajah”

TRAV

Örjan Kihlström kör över 1000 hästar per år – vissa viktigare än andra.

Maharajah är en sådan.

På lördag jagar ekipaget seger i SM på Åby.

– Jag har längtat efter att få köra honom. Det blir jättespännande naturligtvis, säger toppkusken till Trav365.

Formen på stjärnkusken Örjan Kilhlström kan ingen klaga på för dagen. I onsdags tog han fyra segrar på Solvalla och bara på den senaste veckan har Kihlström fått besöka vinnarcirkeln 13 gånger.

– Det rullar på riktigt bra för dagen. Hästarna jag har kört har haft bra form. Det är de som springer, så då är det lätt, säger Örjan Kihlström.

”En höjdpunkt!”

I stort sett hela trav-Sverige och framförallt kretsen kring Maharajah ser gärna att Kihlström bibehåller sin fina kuskform till lördag. Då kör han fixstjärnan i SM-loppet på Åby.

– Det blir jättespännande naturligtvis. Stefan verkar väldigt nöjd med hästen. Jag går och längtar att köra honom, det är en höjdpunkt!

Hur är känslan inför loppet på lördag? Vinner Maharajah?

– Man tror alltid på chans med honom, men han möter några bra hästar. Man ska inte räkna med att han bara går ut och vinner efter lång vila. Han är säkert inte helt på topp, trots att Stefan låter väldigt nöjd. Han gör säkert ett bra lopp, som alltid, säger Kihlström.

Ska han inte vinna det här loppet, trots att han inte är på topp?

– Det beror lite på vad som händer i loppet. Man vet aldrig...

Är du nervös inför det här?

– Nej, jag är inte nervös. SM är ett stort lopp, men han startar i stora lopp mest hela tiden.

Jagar revansch i PdA

Stefan Hultman visar ofta sin känslor, både före och efter loppen. När Maharajah startar är han oftast väldigt nervös. Det skiljer sig en del mellan tränare och kusk.

– Vi är olika. Men jag säger inget till Stefan så. Jag behöver inte bekymra mig för honom, ha ha. Jag fokuserar på att sköta mitt jobb, säger Kihlström.

SM på Åby är ett led i matchningen mot Prix d´Amerique på Vincennes den sista söndagen i januari. Där är det tänkt att Maharajah ska ta revansch efter andraplatsen bakom Ready Cash ifjol. Men att drömma sig bort till det är inget som stjärnkusken vill göra.

– Det är så långt dit, jag drömmer inte om något sånt. Om hästen är bra så vet alla vad han kan. Hoppas att han är hel och frisk så vi kan göra ett försök, klargör Örjan Kihlström.