Så vann de tidernas största V75-vinster

TRAV

Se listan – de har vunnit storvinsterna på V75

Norrlandskvinnan vann 45 miljoner på V75. Kupongen var inlämnad på ICA-Nära i Bygdeå. På bilden syns Kenneth Andersson, butiksägare, Angelica Höglund, som jobbar i butiken, Gunilla Andersson, butiksägare och Magnus Andersson, som jobbar i butiken.

Här är V75-spelarna som vunnit de största vinsterna någonsin på V75.

I helgen kan det vara din tur då hela 52 miljoner ligger i potten till en ensam vinnare.

Blir du ensam med alla rätt vinner du den näst största vinsten i V75:s historia.

Det råder jackpottfeber i trav-Sverige just nu. Torsdag, fredag och lördagens tävlingar bjuder på tre jackpottomgångar till spelarna.

Redan i kväll kan du vinna fyra miljoner om du blir ensam med alla rätt på V65. På fredag är det dubbeljackpott på Bergsåker och 5,5 miljoner kronor ligger i potten.

Höjdpunkten är på lördag då du kan vinna den näst största vinsten i V75:s historia, 52 miljoner kronor ligger i potten till en ensam vinnare med alla rätt.

Vinner du hela potten tar du dig in på topplistan bland det största V75-vinsterna. Trav365 har listat de fem största V75-vinsterna – och hur de gjorde för att bli miljonärer på trav.

1. 67 312 633 kronor, 27 februari 2010, Axevalla

Mannen som är i 30-års åldern vann den största vinsten någonsin på trav i fjol. Han skapade rubriker då han vann den otroliga summan 67 miljoner kronor. Efter vinsten trädde mannen fram och chattade med Aftonbladets läsare.

– Jag lever inte speciellt annorlunda. Jag lever inte annorlunda ännu i alla fall. Jag har inte hunnit så mycket ännu, jag har beställt en bil men inte fått den än. Jag ska dra iväg på en resa med 20 kompisar en vecka efter Elitloppet, berättade han i chatten.

Systemet kostade över 1 000 kronor att lämna in och innehöll en spik, elva-oddsaren Zerba G. i V75-4. Vinnarens spik kördes till seger av kusken Tony Wallin som var en stor anledning till miljonsuccén

Som tack för hjälpen bjöd mannen V75-kusken Tony Wallin och hans familj på en lyxresa till Aruba.

2. 47 360 999 kronor, 7 juli 2007, Halmstad

När mannen i Hallunda vann 47 miljoner 2007 var det den största vinsten någonsin på trav. Systemet kostade över 1 000 kronor och innehöll tre spikar.

Mannen hade spelat hos spelbutiken Direkten i Hallunda och butiksägaren Raymond Saliba berättade om mannen och hans miljonvinst efteråt. Trots miljonerna har mannen fortsatt att jobba på som vanligt och spelar även på trav.

3. 45 285 093 kronor, 24 juni 2007, Kalmar

Norrlandskvinnan, som hon kallas, blev ensam med alla rätt vid V75-tävlingarna på Kalmar. Hon komponerade ett system som fick landets experter att klia sig i huvudet och kalla det för ett ”toksystem”. Norrlandskvinnan ska ha chansat när hon tog ut sina hästar. Bland annat inledde hon sitt system med att spika två hästar, en 58-oddsare och en 16-oddsare.

Efter vinsten har kvinnan valt att hålla låg profil, men hon ska bland annat ha köpt en travhäst, Dr Dreamcatcher, som hon valde att placera hos travtränaren Åke Svanstedt.

4. 33 149 592 kronor, 17 augusti 1996, Åby

Två familjer delade på vinsten 1996. Familjen ska själva ha varit på plats på Åbytravet och följt loppen.

Efter vinsten har de valt att vara anonyma, men gick ut med hur deras V75-system såg ut.

5. 32 231 761 kronor, 29 maj 2004, Solvalla

Elitloppshelgens 2004 slutade med miljoner för Unibets grundare Anders Ström och hans vänner.  Efter vinsten gick Anders Ström ut och berättade om hur han tog hem miljonerna. System var uppbyggt på en spik, ett lopp med fyra hästar och flera alla hästar i de övriga loppen. Systemet ska ha gått loss på omkring 80 000 kronor. Ström var hjärnan bakom ett gäng som varje vecka lämnar in spelkuponger på Norra Bantorgets Tobak i centrala Stockholm. Sammanlagt var de elva personer som delade på systemet. Vinsten firade Ström med att äta lövbiff och pommes frites och studera inför söndagens Elitlopp.