Goop: Vi har en bra chans på V75

Foto: ALN
TRAV

Björn Goop har fått ett sagolik inledning på sin tränarkarriär.

På lördag har den stekhete tränaren fyra hästar till start på V75 – och tror på en segerchans.

– Jacques har gjort det mesta rätt, målet är att köra honom i ledningen, säger Goop till Trav365.

Vid årsskiftet tog 34-årige Björn Goop över träningsverksamheten av pappa Olle Goop. Egentligen är det ingen skillnad då far och son drivit rörelsen tillsammans i flera år, men nu är det Björn som står som ansvarig för hästarna och ”lill-Goopen” kunde inte ha fått en bättre inledningen på karriären som tränare. Trots att det bara gått sex veckor av 2011 har stallets hästar sprungit in 3,8 miljoner kronor. Ett fantastiskt resultat som gör att Goop leder både kuskligan och tränarligan. Förra lördagen tog stallet tre V75-segrar och tjänade över en miljon kronor.

– Året har börjat kanonbra, det har verkligen varit jättebra men det är ett långt år och det är tufft. Jag har drömmar och mål, men jag kunde inte tänka mig att få en sådan här start. Det är alltid mycket lättare när det börjar bra, man får tränarnas och kundernas förtroende, säger Björn Goop.

Känns det extra bra då du själv står som tränare för hästarna?

– Ja, det är klart. Jag är väldigt mån om att det ska gå bra, och nu är det mitt personliga namn som står där. Men det är ju ett familjeföretag vi driver och det känns bra, allt fungerar perfekt. Vi har ett bra samarbete.

”Min bästa chans”

På lördag har Stall Goop fyra hästar till start på V75 på Kalmartravet. Att upprepa förra veckans succé blir givetvis svårt, näst intill omöjligt. Men Björn Goop avslöjar att han tror på mycket på fyraårige Jacques i V75-4 som inleder från spår ett i voltstart.

– Det är en fin häst, en jättebra häst. Han har gjort det mesta rätt hela tiden. Han har gått i årgångslopp och möter nu äldre men han känns bra och verkar okej i träningen. Spår ett är ett ganska bra spår, han kan öppna bra och målet är att försöka ta med ledningen med honom. Det känns bra, han är den av våra hästar som har bäst chans på lördag.