Hultman: Loppet kommer bli billigt

Av: Madeleine Brohlin, Minimedia

Publicerad:
Uppdaterad:

Allt talar för att det blir en ny Frankrikestart för Maharajah.

På söndag jagar hästen seger i Prix de Paris och tränaren Stefan Hultman tror på bra chans.

– Min känsla är att Prix de Paris kommer att bli relativt "billigt", alltså jag tror inte det blir så tufft motstånd, säger tränaren till Travkompaniet.

Stefan Hultman med Maharajah.
Foto: Foto: KANAL 75
Stefan Hultman med Maharajah.

I söndags blev Maharajah återigen slagen av den franska stjärnan Ready Cash i storloppet Prix de France.

Nu på söndag har Maharajah chans till ny seger i Frankrike då det är dags för Prix de Paris. Den här gången kommer inte Ready Cash vara med i loppet och chanserna ser riktigt bra ut på förhand.

– Min känsla är att Prix de Paris kommer att bli relativt "billigt", alltså jag tror inte det blir så tufft motstånd. Jag har hela tiden haft full koll på den franska eliten och det är några av dem som inte verkar vara i form. Alltså jag nonchalerar för den skull inte motståndet, jag har stor respekt för fransmännen, men jag tycker inte att det ser ut som det är någon häst av Ready Cash kaliber med. Maharajah verkar ha tagit gårdagens lopp på ett jättebra sätt och det är trots allt hela 170 000 euro till vinnaren på söndag och jag tycker att det ser ut som en riktigt intressant uppgift för "Marre", säger tränaren Stefan Hultman till Travkompaniet.

”Inte riskera honom”

Hästen är anmäld till Prix de Paris, men om Maharajah är sliten efter söndagens Prix de France blir det ingen start.

– Om hästen visar det minsta tecken på att han är sliten under veckan, då skall han inte starta vi tänker inte på något sätt riskera honom. Det är som alltid, det är Maharajah själv som bestämmer om det blir start eller ej, säger Hultman.

Varit jättefin

I vanliga fall brukar inte Stefan Hultman starta sina hästar så tätt, men han gör ett undantag nu.

– Efter starten i Prix d´Amerique det har hästen varit jättefin och pigg där vi inte märkt några negativa reaktioner alls, nästan tvärtom faktiskt. I och för sig är det något jag inte är förvånad över för banan är så otroligt fin på Vincennes och det sliter inte alls på samma sätt som när hästarna tävlar på hårda banor. Det här gör att jag inte är orolig över att göra ett undantag den här gången och låta "Marre" starta redan på söndag igen, säger han till Travkompaniet.

Publicerad: