Stjärnkusken: ”Jag är snuskigt nöjd…”

Struliga supertalangen vann på topptid direkt i årsdebuten: ”Det är som när man var liten och åkte karusell, det är en underbar upplevelse”

avErik Pettersson

1 av 2 | Foto: Kanal75
Very Kronos vinner tillsammans med Erik Adielsson.

Han galopperade som en av favoriterna i Kriteriet - med fyra miljoner kronor i förstapris - i fjol.

I årsdebuten visade Very Kronos att han är ute efter revansch.

– Jag är snuskigt nöjd med honom, sa segerkusken Erik Adielsson i vinnarcirkeln.

Innan startbilen hade satt sig rullning till det största treåringsloppet i Sverige, började supertalangen Very Kronos att krångla.

Erik Adielsson fick inte ner honom i trav och den unika storloppschansen spoilerades.

– Man är totalt knäckt nu, sa stjärnkusken Erik Adielsson då.

”Som han ser ut”

Under onsdagskvällen visade Very Kronos, som var den enda som besegrade Kriterievinnaren och världsrekordhästen Villiam,  att han är tillbaka som fyraåring för att ta revansch. Direkt i årsdebuten blåste han runt sina konkurrenter och vann på 1.12,8 över 2 140 meter.

– Som han ser ut, sa referenten Robin Hedström i V86 Direkt.

Segerkusken Erik Adielsson var mäkta nöjd när han äntrade Solvallas vinnarcirkel.

– Det är en helt underbar individ! När han är på det här humöret, då är det som när man var liten och åkte karusell, det är en underbar upplevelse, man vill bara in och duscha av honom och sen åka ut och köra ett till lopp med honom om någon timme. Jag är snuskigt nöjd med honom, sa Erik Adielsson och fortsatte:

Hyllar skötaren - och drömmer

– Jag vill lyfta fram Mia som sköter hästen, det kan inte vara helt lätt att leva med den här hästen, men hon har gjort ett hästjobb. Det visade han nu - och tackade för.

Nu ser Adielsson fram emot ett bra år med Very Kronos, bland andra av tränaren Svante Båths, där Erik är förstakusk, hästar.

– Jag har redan drömt i ett halvår. Svante har flera stycken fantastiska fyraåringar och jag har drömt sedan han ställde in dom förra året. Och jag behöver inte sluta drömma än.

ARTIKELN HANDLAR OM

V86

Solvalla

Trav