Franske superkusken kör Bold Eagle

Franck Nivard kommer till Sverige

avChristoffer Wickman

Foto: Lars Jakobsson/TR Media
Franck Nivard kommer till Solvalla sista helgen i maj

Efter floppen med Bold Eagle i Elitloppet i fjol meddelade franske superkusken Franck Nivard att han aldrig mer skulle komma tillbaka till Sverige.

Nu har han ändrat sig.

Enligt franska tidningen Paris Turf kör Nivard Bold Eagle i Elitloppet även i år.

– Det är bestämt, vi har beställt flygbiljett åt honom till Stockholm, säger Bold Eagles delägare Thomas Bernerau.

Jag kommer inte tillbaka till Sverige. Det är slut för mig här.

Det sa den franske stjärnkusken Franck Nivard till Trav365 direkt efter Elitloppsfinalen i fjol, då megafavoriten Bold Eagle floppade i finalen genom att ”bara” bli fyra.

Sedan dess har det spekulerats vilt, vem kommer att köra Bold Eagle i årets Elitlopp? Spekulationerna har även gjort gällande att den svenske kuskstjärnan Björn Goop varit aktuell för att köra Bold Eagle i Elitloppet.

Men nu står det klart att det blir Franck Nivard i år igen, det rapporterar den franske tidningen Paris Turf.

”Det är bestämt”

Redan i förra veckan kom indikationer på att det skulle bli Franck Nivard som skulle köra Bold Eagle i Elitloppet, Solvallas sportchef Anders Malmrot sa då följande till Trav365:

– När jag pratar med kretsen kring hästen har jag inte fått någon indikation om att någon annan än Franck Nivard ska köra.

Det stod också klart att Nivard kommer till Sverige i juni för att försvara de franska färgerna i kusk-EM, som avgörs i Sverige och Norge.

Nu meddelar också Paris Turf definitivt att det blir Franck Nivard bakom den franske superhästen Bold Eagle i Elitloppet på Solvalla sista helgen i maj.

– Det är bestämt. Vi har redan beställt flygbiljett till Stockholm åt honom, säger Bold Eagles delägare Thomas Bernereau till tidningen.

ARTIKELN HANDLAR OM

Elitloppet

Solvalla