TV4-profilens succé – spelade in 54 000 kronor

Av: Madeleine Brohlin, Minimedia

Publicerad:
Uppdaterad:

TRAV

Åsa Elmroth satte alla rätt under direktsändningen – fick tips via Twitter

Tv-profilen Åsa Elmroth satte alla rätt på V86 och vann 54 000 kronor i TV4:s direktsändning.

Tack vare tips på Twitter och från kollegan Patric Skoglund spelade hon in storvinsten under onsdagen.

– Twitter har blivit en ny plattform för senaste nytt inom travsporten, berättar Åsa Elmroth.

Foto: TV4
Åsa Elmroth.

Du är van att se Åsa Elmroth som flygande reporter vid V86-sändningarna i TV4 Sport på onsdagarna.

Men den här onsdagen fick hon hoppa in i studion – ett inhopp som slutade med succé då hon samtidigt spelade in 54 000 kronor på V86.

– Jag satsade 600 kronor.  Det är lite mer än jag vanligtvis spelar för. Överhuvudtaget spelar jag sällan på onsdagar. Jag springer runt som reporter och jagar information och har därför inte tid och ork att göra ett eget system. Den här gången satt jag istället i studion i V86 Direkt och kunde lyssna på informationen från stallbacke och värmningar i lugn och ro. Det blev lite dyrare än brukligt eftersom jag lade till en häst grundat på positiva tongångar ifrån vår referent Patric Skoglund som är vass på att hitta värmningar som sticker ut. Han talade sig varm kring Alki Flevo så då la jag till den. Patric kan kan förvänta sig en present som tack, säger Åsa Elmroth.

Twitter – en ny plattform

Informationen om V86-hästarna hämtar hon till viss del på Twitter.

– Jag spikade Timetosaygoodbye i V86-1 och Braås Palema i V86-8. Sen gick jag kort i några lopp samt att jag streckade Le Sogno i ett tidigt skede. Jag gillar Kajsa Fricks twitter där hon skriver kort inför start om hästens status och balans. Den här gången lät det bra. Jag rekommenderar även Marcus Melanders Twitter, han har koll på Stefan Melander och Catarina Lundströms starthästar. Daniel Redén är en annan som det lönar sig att följa. Twitter har blivit en ny plattform för senaste nytt inom travsporten.

Hur kändes det att vinna och att sätta alla rätt när du jobbade?

– Det var spännande såklart. Så snart vi var klara med sändningen skickade jag ett tack till Patric vars information hade en stor del i det hela. Det lönar sig att lyssna på honom ibland. Förutom när han snackar om Leksand hockey, då stänger jag av. Jag håller ju på Mora, säger hon.

Är du sugen på att ta över Micke Nybrink eller Ralf Vadsmos jobb nu?

– Haha, knappast. Någon tipsexpert är jag verkligen inte. Och att ha deras utsatta position kräver ett starkare psyke än jag har.

Trots storvinsten blev det ett lugnt firande när sändningen i TV4 Sport var över.

– Tanken var att jag skulle fira med middag i stan med ett glas skumpa. Men istället blev det en tallrik yoghurt och müsli. Jag får ta det en annan dag helt enkelt.

Vad gör du för pengarna?

– Det är ju inte direkt så att jag säger upp mig och flyttar till Bahamas. Men första tanken var sol.  Jag vill till solen. Förhoppningsvis blir det så. Sen en uppdatering av garderoben.

Till helgens Unionstravet på Färjestad har Åsa några bra tips som hon delar med sig till Trav365:s läsare.

– Säkraste spiken är nog O´Grady i V75-3. Bra form, bra läge och snabb från start. Umbriel i V75-7 är bland de yngsta i gänget och kanske blir han inte så mycket streckad. Han kommer få en bra position och kan kanske överraska, säger hon.

Publicerad:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!