Sportbladets tips till V75 på Åby

Publicerad:
Uppdaterad:

Så tippar experten till V75

Här är Sportbladets tips till lördagens V75-omgång på ÅBY.

Sportbladets expert Per Nicklasson guidar dig till storvinsten på V75.

Vill du vinna miljoner? Ta rygg på oss!

MISSA INGA STORA NYHETER – FÅ V75 I SISTA TIMMEN – BOKA UPP DIG PÅ TRAVPUSHEN - SÅ GÖR DU!

V75-1

Loppet

Åby Stora Pris är årets enda heatlopp på V75. Det innebär att hästarna möts i två heat, med spegelvända spår i det andra gentemot det första. Det är nästan på spåren man får ranka hästarna, taktiskt är det otroligt svårt att veta hur kuskarna tänker. Vissa

kanske inte ens deltar på allvar i något av heaten? Eller, i det andra heatet måste ju åtminstone sju av hästarna gå för seger om de ska ha någon chans på slut­segern i ett eventuellt avgörande tredje heat.

Tipsettan

Royal Fighter var favorit i Åbergs Memorial men galopperade då oväntat. Det bör inte hända igen och han är spetsfavorit från ett bra spår. Får han inte tryck på sig hela vägen (av Mosaique Face?) är

det bra chans att han håller undan, även om den som får rygg på ledaren säkert utmanar via open stretch.

Motbuden

Vem får rygg på ledaren? Är B.B.S.Sugarlight snabb nog att kunna öppna en lucka stor nog för att slinka ner i, eller håller Västerbo Highflyer i kraft av spåret emot? B.B.S.Sugarlight är en stekhet utmanare om han når rygg på ledaren. Västerbo Highflyer är i toppform men borde ändå få svårt att räcka ända fram, även om man inte ska överskatta eliten för mycket i förhållande till de som normalt sett är snäppet under. Västerbo Higflyer, som inte skulle fungera på den balansen enligt tränaren, har ju dessutom hittat en växel till barfota. Mosaique Face rankas tvåa i det första heatet. Är han på topp kan han sänka allt från dödens.

Skrällbudet

Repay Merci är en outsider i båda heaten. Han har visat att han kan avsluta mycket vasst om han får en resa på väntan. Det lilla fältet gynnar honom eftersom han inte är med i spetsstriden.

Spetsbudet

Royal Fighter.

! Statistik­vinnaren

Nahar.

V75-2

Loppet

Spelet och sporten håller extremt hög klass.

Tipsettan

M.T.Jordan mötte hårt motstånd senast men var klart sämre än

tidigare. Egentligen för dålig för att man ska tippa honom nu, men han har bra och gick med skor senast – lär gå barfota nu. Vi utgår från att ­senaste insatsen var en tillfällighet. I så fall har han bra chans att leda runt om.

Motbuden

Persos Bojje avgjorde på ett fint sätt senast. Lass North Star kan kanske slinka ner i rygg på ledaren. Xlnt Chili Tripel har inget vinstläge men är precis som Tänke De bra nog att kanske kunna duga ändå.

Skrällbudet

Montana Crown med en tursam smygare?

Spetsbuden

Om M.T.Jordan av någon anledning skulle bomma lär Lass North Star ta hand om ledningen.

! Statistik­vinnaren

Jägermeister Akema.

V75-3

Loppet

Vår tipsetta vann loppet redan i spårlottningen?

Tipsettan

Vi har på näthinnan att Global Patriot galop­perade en del under ett tag, men nu har han skött sig på bästa sätt fem starter i rad, så vi glömmer det nu. Spåret är klockrent, Global Patriot har bra chans att leda runt om men är bra nog att kunna vinna från andra positioner om det krävs.

Motbuden

Errol Boko glänste vid segern senast och den första i karriären kommer att följas av fler. Only One Winner vann från ledningen senast. Svårare att nå dit nu men hans segerchanser ökar ifall han kan nå ner i rygg på ledaren. Önas Jocke har inget tokigt läge och visade senast full form.

Skrällbudet

Rocket Speed är tänkbar vid rygg på ledaren.

Spetsbudet

Flera snabba men vi tror på Global Patriot.

! Statistik­vinnaren

Global Patriot.

V75-4

Loppet

Två till fyra hästar höjer sig men helt säker kan man nog inte känna sig förrän man, som vi, har streckat

åtta hästar.

Tipsettan

Oliver Kronos visade senast att toppformen är åter. Han kunde

visserligen inte rå på ledande Nimbus C.D. men insatsen han

gjorde från dödens lämnade inte mycket i övrigt att önska.

Motbuden

Shadow Woodland öppnar bra. Kanske kan han slinka ner i rygg ledaren för att utnyttja open stretch. Men tro­ligare är att han får en fin resa i andraspår. Quick Fix är loppets spetsfavorit. Troligen körs han där. Får han tidigt tryck kan det vara smartare att släppa.

Skrällbudet

Venkatesh går aldrig att räkna bort. Spåret är dåligt men borgar i alla fall för att han ska hålla sig lugn.

Spetsbudet

Quick Fix.

! Statistik­vinnaren

Oliver Kronos.

V75-5

Loppet

Den förmodade ledaren är favorit även här.

Tipsettan

B.B.S.Sugarlight kan vinna Åby Stora Pris i raka heat. Från rygg på ledaren i det första heatet, från ledningen i det andra? Men när vi skriver det ska ni inte ta det för att det verkligen blir så. Men den bästa segerchansen har han definitivt när han är spetsfavorit.

Motbuden

Repay Merci rankas upp något i det här heatet fast han har i stort sett samma läge. Det beror på att några av de värsta konkurrenterna har sämre spår i det här heatet. Support Justice är tidig från bra spår fast han inte är någon utpräglad sprinter, snarare tvärtom. Mosaique Face rankas ner här fast taktiken säkert är densamma: att tidigt ta sig till dödens. Det kan dock kosta mer att nå dit här än i det första heatet. Rue du Bac får väl nästan bevisa sin form i det första heatet men det är lite för sent med tanke på V75-spelet. Räknas han, så gör han det på fina läget. Royal Fighter? Ja, hur ska man behandla honom? Om han har vunnit det första heatet … smyger han då bara med här och väntar på det tredje heatet. Eller satsar han mot ledningen i ett försök att slippa ett sådant? Har han förlorat i det första heatet är det inte mycket att be för – då måste han gå för seger här. Men det vet vi ju som sagt inte förrän efter V75-1 på lördag.

Skrällbudet

Nahar är den stora förloraren i spårlottningen. Innerspår ser ju bra ut men är det inte för Nahar som löper stor risk att hamna sist i båda heaten från början. Sedan är det svårt att spurta ner allt över sprinterdistans.

Spetsbuden

B.B.S.Sugarlight är spetsfavorit men vi blir inte speciellt förvånade ifall Royal Fighter tar sig förbi, förutsatt att han laddas för ledningen.

! Statistik­vinnaren

Nahar.

V75-6

Loppet

Ett kanonlopp.

Tipsettan

Efter två raka segrar har Nadal Broline blivit av sommarens snackhäst. Det är sällan man ser en talang av hans mått. Han är som Amy Wine­house var vid mikrofonen: det ser så lätt ut, med fantastiskt resultat. Men hur ska Nadal slå Ni Talar Bra Latin om denne tar spets?

Motbudet

Ni Talar Bra Latin kan säkert åtminstone göra en hög 1.11-tid från ledningen. Det är inte många hästar i landet som straffar honom då, kanske är Nadal Broline redan nu en av få som kan göra det.

Skrällbudet

Red Team Rex är också en kanon för klassen.

Spetsbuden

Star Advisor Joli är snabbast från start – och riktigt bra? Men svarar han Ni Talar Bra Latin? Bäddar inte det i så fall bara för Nadal Broline?

! Statistik­vinnaren

Nadal Broline.

V75-7

Loppet

Lång distans är alltid roligt. Extra kul att det är kanonhästar som gör upp. En ytterligare krydda är att det startas med bil, långloppen brukar ju alltid startas med voltstart.

Tipsettan

Om On Track Piraten kommer till ledningen tror vi inte att han går att rubba. Men han är bra nog att vinna med andra upplägg också. En rolig lösning på ett öppet lopp.

Motbuden

Mellby Viking älskar lång distans. Den rutin som han och Alfas da Vinci har av såna här lopp kan visa sig väga tungt även mot mer ­meriterade hästar som On Track Piraten och El Mago Pellini. Den senare är hästen att slå om han håller ledningen.

Skrällbudet

Quid Pro Quo om han bara hittar ner i banan.

Spetsbuden

El Mago Pellini är snabb ut men vi tror att Gigant Slugger laddas och släpper till On Track Piraten.

! Statistik­vinnaren

Mellby Viking.

Per Nicklasson

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN