Jägersros plan – för en superbana

TRAV

Skyfallet över Malmö har skapat problem på travbanan Jägersro.

Nu har banarbetarna en plan för att få till banunderlaget till helgens travfest med dubbla V75-omgångar och Derbyfinaler.

– Vi har provlopp i dag och då kan vi testa banan och fråga de aktiva, säger banmästaren Göran Henriksson till Trav365.

Översvämningarna i Skåne drabbade i stort sett alla och travbanan Jägersro var inget undantag. Själva banan, stallbacken, stallen och sekreteriatet drabbades hårt av det intensiva regnandet.

Problematiskt då banan arrangerar sin största travweekend för året i helgen med dubbla V75-omgångar och Derbyfinaler.

”Mycket att jobba med”

Redan i kvalet till Derbyt klagade några aktiva på banan, en av dem var hemmabanans superprofil Lutfi Kolgjini, som tyckte den var alldeles för lös.

Skyfallet i helgen gjorde inte saken bättre och travtränaren Per Nordström valde att stryka en häst under tisdagens tävlingar på grund av banunderlaget.

”Vi äventyrar inte något med Ciceron och stryker. Banan på Jägers inte bra för dagen. Banpersonalen har mycket att jobba med inför helgen” skrev han på Twitter.

”Dialog med de aktiva”

Nu har Jägersro en plan för att få till underlaget till det bästa till helgen.

– Vi har jobbat med den sedan i måndags, vi fick ett rejält släpp av allt regn, så vi fick harva upp allt, blanda, sedan packa och vattna. Inför tävlingsdagen i tisdags hade vi för lite tid på oss, men till helgen ska det bli bra, säger banmästaren Göran Henriksson till Trav365.

Under torsdagen arrangerar Jägersro provlopp. Ett perfekt sätt att testa om banan håller inte.

– Vi har en dialog med de aktiva hela tiden. Vi stämmer av. Banan känns bra just nu och nu är det bara hoppas att det inte kommer något mer regn. Det ska inte komma något inför tävlingarna, enligt prognoserna. Men naturen kan vi inte göra något åt, fortsätter Henriksson.