Stig H dömer ut Souloys utspel

TRAV

Franske tränaren Fabrice Souloy gick till attack mot i stort sett hela trav-Sverige efter att hans häst diskats i Hugo Åbergs Memorial.

Ett beteende mästertränaren Stig H Johansson inte är så imponerad av.

– Att ge sig på journalister och spy galla över dem känns inte riktigt vuxet, skriver han i sin krönika i Sportbladet.

Snackisen efter Hugo Åbergs Memorial i tisdags var att Fabrice Solouys häst, Un Mec d'Heripre, blev diskad med segern klar.

Efter beskedet fick tränaren spel, bad Micke Nybrink dra åt helvete, sa att de svenska journalisterna var idioter och valde att inte uttala sig för svenska medier.

Dagen efter valde dock Souloy att tala ut om det som hände för Trav365 som enda svenska media.

”Fortsätter bråka...”

Nu väljer Stig H Johansson att kommentera Souloys agerande efter diskningen.

– Fabrice Souloy fortsätter visst att bråka och verkar inte vara riktigt balanserad. Det har vi sett någon gång tidigare. Att han blir väldigt upp­rörd och hetlevrad. Det är klart att man kan bli väldigt besviken som tränare.

– Som jag såg det här fallet, och jag såg det väldigt, väldigt många gånger på reprisen, var det ingen diskussion om att det inte var rätt att diska. Många med mig, som körde i loppet och satt nära händelsen, håller med. Att sedan uppträda på det här viset ­efteråt. Nej, det känns inte stabilt.

”Är ingen höjdare”

Sitg H fortsätter att kommentera i sin krönika i dagens Sportbladet:

– Att ge sig på journalister och spy galla över dem känns inte riktigt vuxet. Det var tydligen någon incident dagen efter också. Jag tycker inte att det är någon höjdare.