Norsk dominans i miljonloppet

TRAV

Etta och tvåa i Jubileumspokalen: ”Det är stort”

Norge dominerade i miljonloppet Jubileumspokalen på Solvalla.

Etta: Support Justice. Tvåa: B.B.S.Sugarlight.

Förstapriset: En miljon kronor.

– Vi fick ordentligt med smisk, säger TV12-experten Micke Nybrink.

– Det är stort, fantastiskt, säger segerkusken Geir Vegard Gundersen.

Storloppet Jubileumspokalen på Solvalla med en miljon kronor till vinnaren kom att bli en norsk duell, där Geir Vegard Gundersen drog längsta strået med Support Justice.

I en härlig upploppsduell mot landsmannen B.B.S.Sugarlight, körd av Peter Untersteiner, kopplade han grepp mitt på upploppet och vann det stora femåringsloppet.

”Stolt över att vara norsk”

Support Justice fick ett bra lopp i andraspår, och när Geir Vegard vred på i tredjespår på bortre långsidan fick han ut B.B.S.Sugarlight framför sig och fick därmed draghjälp av denne. Support Justice såg lite seg ut runt slutsvängen, men när attacken sattes in 300 meter från mål gick han rejält.

– Jag har tränat hästen själv hela vägen, och att vinna det här loppet är väldigt stort. Jag köpte hästen själv och har byggt upp honom på egen hand, och det här är stort alltså. Vi fick det fina lopp som vi ville, och han är otroligt bra hästen och utvecklas hela tiden. Det är så många landsmän som gläds med oss, och jag är stolt över att vara norsk i dag. Det här är fantastiskt, sa Geir Vegard Gundersen efter loppet.

Stor i nederlaget

B.B.S.Sugarlight som fick en dryg inledning på loppet och som sedan drog fram vinnaren Support Justice var stor i nederlaget som tvåa.

Tredjeplatsen knep Stig H Johanssons Claes Boko som avslutade starkt i skymundan.

Se segerloppet igen OBS: Extern länk!