Trav

”Pengarna tog slut i butiken”

Av: 

Minimedia

Christoffer Wickman

TRAV

Tommy spelade in 1,8 miljoner kronor till 89 glada andelsägare: ”Folk vill ha ut sina pengar...”

Tommy Ranta-Mikkula driver Öfvermans Spelcafé i Skövde

Foto: Privat

Det var stora jubelscener i Skövde i lördags. Anledningen?

Tommy Ranta-Mikkula vann mest i Sverige då han spelade in 1,8 miljoner kronor till sina kunder på V75 i Öfvermans Spelcafé.

Problemet: Pengarna i butiken tog snabbt slut och alla fick inte ut sin vinst.

– Folk vill ha ut sina pengar, inte gå med ett spelkvitto värt 20 000 kronor i plånboken, säger Tommy till Trav365.

Tommy Ranta-Mikkula, 49, driver Öfvermans Spelcafé i Skövde och i lördags var han helt rätt ute på V75 när det avgjordes i Eskilstuna.

Butiken satte hela tre V75-system, och 89 glada andelsägare fick dela på drygt 1,8 miljoner kronor.

”Det här var stort för många”

Det här var inte första gången som Tommy firade framgångar på V75.

På sin första semesterdag i fjol spelade han in 2,3 miljoner kronor till sina kunder och nu var det dags igen.

– Det gick väldigt bra i lördags, vi hade tre olika system i butiken som alla gick in och det var många glada kunder. Vi har tre system med olika intervaller, ett kostar 100 kronor, ett kostar 200 kronor och sedan ett system som kostar 500 kronor som är ett reducerat system. Oftast när vi vunnit stort tidigare så har det varit de större systemen som gått in, att det nu var de mindre systemen var väldigt roligt. Nu var det lite annat folk som fick vara med, berättar han.

Hur var reaktionerna i butiken?

– Folk vad jätteglada naturligtvis. De som köper in sig på de mindre systemen är oftast inte så intresserade av trav, och spelar inte så mycket. Det var mycket pensionärer och äldre folk som var med på systemen i lördags och många av dom har aldrig vunnit på trav förut, så det här var stort för dem och det gör det extra roligt.

”Pengarna tog snabbt slut”

Tommy, som själv hade en andel i lördags, gör själv de mindre systemen i butiken och han var hjärnan bakom framgångarna i lördags.

– Jag spikade Robert Berghs Montdore på alla system, sedan spikade jag Hero Sjöhammar på ett och Digital Ink på det andra. Hero Sjöhammar tyckte jag var intressant med springspår och Johnny Takter, och Digital Ink spikade jag på det reducerade systemet och det lämnar jag in på lördagen så då kunde jag få in lite information. Oasis Bi hade problem med banan, så därför tog jag ställning för Digital Ink. Ibland är det fördel att lämna in senare, ibland ändrar man efter information som kommer och det är inte alltid det slår rätt som i lördags. De mindre systemen för 100 kronor och 200 kronor gör jag redan under torsdagen.

Många glada kunder kom till butiken under söndagen för att hämta ut sina vinster, vilket resulterade i att pengarna snabbt tog slut.

– Tyvärr så har vi ju inte 1,8 miljoner i kassan, och de som hinner först får sina pengar, och de som kommer lite senare får tyvärr bli lite besvikna när pengarna inte räcker till alla. Det är det lyxproblemet som uppstår när man spelar in så här mycket pengar, att det räcker inte till alla. De som är med vill ju ha ut pengarna, istället för att ha ett spelkvitto i plånboken som är värd 20 000 kronor.

”Time Machine har hjälp oss vinna miljoner”

– De som inte får ut sina pengar få vi skicka till andra butiker, men det är mer pengar som är på gång för de som inte fått ut dom ännu.

Att Tommy var framme och vann miljoner igen just i lördags är kanske ingen slump, det är just Eskilstuna som Öfvermans Spelcafé i Skövde firat framgångar på tidigare.

– Vinsten på 2,3 miljoner förra sommaren var även den på Eskilstuna, och det är lite kul faktiskt att det är samma bana. När vi vann 2,3 miljoner kronor spikade vi Time Machine, i lördags var den jättefavorit och vi garderade. Man kan säga att Time Machine hjälpt oss till miljonerna bägge gångerna, fast på olika sätt, skrattar Tommy.

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Trav

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!