Trav

Sportbladets V86-tips

TRAV

Expertens drag till miljonerna

Här är Sportbladets V86-tips till onsdagens omgång på Solvalla och Åby.

Sportbladets expert tippar i jakten på alla rätt.

Vill du bli rik på onsdag? Ta rygg på oss!

V86-1

Loppet

Efter sex veckors vila är Fleetfoot Hanover redo igen.

Tipsettan

Alla V86- och V75-spelare har lärt känna Fleetfoot Hanover (bilden) väl det senaste året som har varit fantastiskt för henne, drygt 700 000 kronor sprang hon in på ett halvår för Peter Untersteiner i fjol. När hon nu gör minicomeback har hennes tränare hittat en bra uppgift åt henne. Få konkurrenter, varav en är en stallkamrat, och heller ingen av de värstingar

Fleetfoot Hanover är van att möta – nej, det här ser ut som en närmast perfekt uppgift. Hon är så klart knappast helt på topp direkt, men lär vara i så pass bra form att det ändå räcker och blir över.

Motbuden

Premance Simoni gör sällan ett dåligt lopp. Photo Princess gör det dock, men när hon är på topp är hon ett av Sveriges bästa ston. Tyvärr händer det alltför sällan, men det faktum att hon kan blixtra till gör att man aldrig kan avfärda henne helt. M.T.Harmony är Peter Untersteiners andrahäst i loppet och en av dem som kan vinna ifall Fleetfoot Hanover mot för­modan skulle göra en sämre insats eller falla ifrån på annat sätt.

Skrällbudet

Vi har nämnt fyra hästar, bland övriga fyra är det jämnt. Men det är ändå plus för Donna di Quattro i kraft av spåret.

Spetsbuden

Om Fleetfoot Hanover laddas lär hon få överta tidigt. Annars är det nog Donna di Quattro som är snabbast ur startgroparna.

! Statistik­vinnaren

Fleetfoot Hanover.

V86-2

Loppet

Tunt med hästar i inledningen av V86-omgången och i det här loppet är det dessutom låg klass.

Tipsettan

Gilmour är en gedigen herre som lever högt på sin startsnabbhet och fina uppfattning – han är lättplacerad och galopperade nästan aldrig. Däremot har han inte sin allra bästa bit den sista biten, illu­strerat i den senast starten då han såg mer eller mindre klar ut men fick ge sig i de sista stegen. Det är enklare emot nu och väl värt för honom att prova i ledningen igen. Sedan får vi se om det håller för honom hela vägen den här gången eller inte.

Motbuden

Random Shot är en fin häst som fått klen utdelning hittills. Han kördes snällt i onsdags, i comebacken efter ett par månaders vila, och gick i mål utan att få chansen. Det var en svårbedömd insats, tveklöst fanns det krafter kvar men det slog inte direkt gnistor om honom och för vår del är det fortsatt svårt att bedömda om formen är där. Motståndet är dock inget

som en Random Shot i form behöver vara rädd för och han är tveklöst värd ett streck på kupongen. Robben Bob är nog loppets mest kapabla häst, men han är hopplöst svår att räkna på. Inför senaste starten var tränaren extremt nöjd med Robben Bob, men i själva loppet var Robben Bob bara svag. Han är dock den typen av häst som man aldrig kan döma ut på en

insats (eller för den delen höja till skyarna).

Skrällbudet

Panama As om hon visas upp i bättre skick.

Spetsbuden

Gilmour. Robben Bob tål offensivt upplägg vid form.

! Statistik­vinnaren

Panama As.

V86-3

Loppet

Flemming Jensen har en bra chans.

Tipsettan

Dawning Dream har gjort två starter i Sverige. En i september då hon var mycket bra, och sedan, efter vila, starten senast för två veckor sedan, då hon också var mycket bra – trots förlust den gången. Hon är bästa hästen och strular det inte alltför mycket går hon nog hem med segern från det här loppet.

Motbuden

Heart Jack hade toppform för ett par månader sedan. Är inte lika vass längre men har en bra uppgift med spetsläge mot enklare motstånd. Seducedbya­face fick göra jobbet själv i ny regi senast och höll bra. Med lite snällare resa nu är hon klart aktuell.

Skrällbudet

Lightning Photo har bra kunnande, men diffus form.

Spetsbudet

Heart Jack är vår spetsfavorit ifall kusken vill.

! Statistik­vinnaren

Dawning Dream.

V86-4

Loppet

På papperet ett dåligt läge men i praktiken nog ett ganska passande läge för vår tipsetta.

Tipsettan

Venkatesh har lätt för att stressa upp sig. Av den anledningen är tolftespåret bra, han får kliva iväg i lugn och ro. Risken finns förstås att det blir för långt fram för honom, men det här motståndet är så pass mycket enklare än vad han brukar möta. Han bör ha bra chans att runda allt på slutrundan.

Motbuden

Nakoda Goj är en intressant motståndare från bra spår. Han visade fin form via stark långspurt förra onsdagen. Mercury Broline är en häst som vi håller högt för klassen.

Skrällbudet

Pine Cool fortsätter att visa fin form.

Spetsbudet

Elit Sund trots spåret längst ut på vingen?

! Statistik­vinnaren

Venkatesh.

V86-5:

Loppet

Ingen hög klass men ett roligt spellopp.

Tipsettan

Det är egentligen svårt att motivera tipsettan på Je t’Aime Winner. Han har visat viss kapacitet men varit upp och ner, i ärlighetens namn mest ner. Men det är Peter Untersteiner som tränar och hästen kan öppna. Det är två saker som talar för honom.

Motbuden

Sindy Shadow övertygade så smått senast hemma i Danmark då hon med lätthet höll ledningen och sedan hade full kontroll över händelserna. Kan fronta igen men en ryggresa på innerspår är ju inte heller fel på Åby. Touche mötte mycket hårdare motstånd senast. Nu slipper han kanonen Gordonston.

Skrällbudet

Oldwildwest får nog lite färre streck än de främsta.

Spetsbudet

Nummer 4, 5 och 6 kan öppna. Ledningen tas nog av antingen Sindy Shadow eller Je t’Aime Winner.

! Statistik­vinnaren

Touche.

V86-6

Loppet

Tunn soppa där det kan vara så enkelt som att vår tipsetta leder runt om.

Tipsettan

Love Ain’t Easy var godkänd senast men ändå lite sämre än tidigare och väntat. Det är möjligt att han är bäst i ledningen och kan han nå dit nu utan att det kostar för mycket bör det vara bra chans att leda runt om.

Motbuden

Sebastian Sund har mött bättre hästar än detta men läget talar förstås emot honom en aning. Explosive Dust kan en del men har haft en svacka. Senast såg han ändå förbättrad ut och det här motståndet matchar han när han är i form.

Skrällbudet

Kay Adams är farlig om hon funnit formen.

Spetsbuden

Love Ain’t Easy är spetsfavorit. Love You Silvio är de som kan utmana ifall kusken bestämmer sig för att ladda.

! Statistik­vinnaren

Explosive Dust.

V86-7

Loppet

Fint och jämnt lopp med dansk prägel.

Tipsettan

Rapide du Pommeau kördes resolut till ledningen senast, fick sedan inte vara helt ifred men klev ändå undan till säker seger på till-talande sätt. Han hade inte startat på nästan fyra månader innan den starten och kan mycket väl vara för-bättrad nu.

Motbuden

Tripolini V.P. är en kämpe. Proud Victory Rose ser dunderfin ut. Det är vingelrisk från sjundespåret men om det löser sig vettigt lär han säkert blanda sig i striden. Lucky Sec vann på bra sätt senast före Tripolini V.P. M.T.Follow Me är lika bra som de bästa men handikappas av spåret.

Skrällbudet

Bazir Dimanche duger gott om han är på topp.

Spetsbudet

Lång distans och inga speciellt startsnabba hästar. Lucky Sec har bra chans att hålla spets.

! Statistik­vinnaren

Proud Victory Rose.

V86-8

Loppet

Spets och slut i sista?

Tipsettan

Livacious Lindy lyser av form, frågan är om hon inte till och med utvecklats lite den senaste tiden? Den starka spurten senast från svårt läge indikerar i alla fall det. Nu är det helt perfekta förutsättningar för henne. Ledningen håller hon närmast med garanti, sedan får de övriga vara bra om de ska få tag i henne.

Motbuden

Quiteanotherstory är den som vi främst ser ska kunna vara tuff nog att på egen hand kunna utmana om segern. Övriga får hoppas på hårt tempo och fina resor. Lina Liv ser ut att kunna få en sådan.

Skrällbudet

Sanna Vint hamnar bra till.

Spetsbudet

Livacious Lindy.

! Statistik­vinnaren

Freja Sund.

Per Nicklasson

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Trav

/

Trav

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Trav

Spel