Sportbladets V86-tips

TRAV

Expertens tipsetta, skrällar och motbud till V86 på Åmål, onsdag 28 juni

Foto: La Diva Rossi – en potentiell skräll på V86.

Här är Sportbladets V86-tips till onsdagens omgång på Åmål, 28 juni.

Sportbladets expert Casper Hedberg tippar omgången.

Spelstopp 19.20

TV12 19.00

ATG Live 18.00

✓ V86-1

LOPPET

En eller många. Storleken på din plånbok får avgöra.

TIPSETTAN

On the Line tog sin första seger senast i 18:e starten. Att det bara blivit en seger är dock inget som skvallrar om hans kapacitet. I november i fjol var On the Line med i E3-finalen mot kullens absoluta toppar, och senast slog han Bruno Bagheera som var med i Kriteriefinalen i fjol. On the Line är snabb ut och når han ledningen är han hästen att slå.

MOTBUDEN

Mack Dragan inledde karriären med att vinna sju raka segrar. Efter några plumpar i protokollet var han tillbaka i vinnarcirkeln senast och såg då bättre ut än någonsin. Spåret är knepigt men skallen desto bättre. Ragazza Da Sopra galopperade i starten senast och fick då en nolla i raden, men gången innan gick hon bra och från spår två bör hon hitta ett hyfsat slagläge inte allt för långt bak i fältet. Stallkamraten Glenn Boko var duktig senast och blir nog lite bortglömd då Björn Goop själv väljer att köra Ragazza Da Sopra.

SKRÄLLBUDET

Final Dream har gjort flera fina insatser på slutet och håller han sig bara till trav har han kunnande nog för att överraska här.

SPETSBUDEN

On the Line är snabb ut och vann senast från ledningen. Tanya Gel är främsta utmanaren.

! STATISTIKVINNAREN

Mack Dragan.

✓ Vår rankning

  1 On the Line

  8 Mack Dragan

  7 Final Dream

  2 Ragazza Da Sopra

  6 Remember Rivner

  4 Glenn Boko

  3 Tanya Gel

10 Minnestad El Paso

  9 Daystar

  5 Jula Menuett

V86-2

LOPPET

Form och klass är en svårslagen kombination.

TIPSETTAN

Sjö Kongen var tvåa i Norskt Kallblodskriterium 2015 och har alltså redan sedan tre års ålder hört till de bästa hästarna i sin kull. Han kom till Öystein Tjomsland träning i december förra året och har hunnit göra fem starter i sin nya regi. Senast var han väldigt duktig då han var knappt slagen av Tekno Jerken i ett långlopp på Bjerke efter en tuff resa. Gör han en liknande prestation nu, och inget tyder på formtapp, är Sjö Kongen en spik.

MOTBUDET

Kjempen kämpar på fint i sin lite skuttiga stil. Den långa distansen har han klarat fint tidigare och Jorma Kontio är en säker kallblodskusk.

SKRÄLLBUDET

Klarar bara Strikkeprinsen att ta sig iväg felfritt från spår tre så har han en fin platschans.

SPETSBUDEN

Sigmunn och Ida Mollyn kan bägge öppna bra. Sigmunn har bättre spår men Ida Mollyn en kusk som känner startsystemet bättre.

! STATISTIKVINNAREN

Kjempen.

✓ Vår rankning

10 Sjö Kongen

  5 Kjempen

  3 Strikkeprinsen

  1 Sigmunn

  6 Mjölner Tore

  4 Aston

  9 Bilbo B.S.

  7 Sot

  2 Ida Mollyn

11 Bacchus Ö.K.

  8 Viktor K.

✓ V86-3

LOPPET

Lågklassigt lopp och det är inte fel att ödsla en del streck här.

TIPSETTAN

Wir Ideal gjorde comeback senast efter drygt två månaders tävlingspaus och höll sig i skinnet och till rätt gångart och vann då enkelt från positionen utvändigt om ledaren. Tre gånger i sin karriär har Wir Ideal hållt sig från att galoppera och på dessa tre starter har facit blivit två segrar och en tredjeplats. Håller sig Wir Ideal till trav även denna gången borde formen knappast vara sämre än senast och han blir i och med det en given tipsetta.

MOTBUDET

Matteo Manassero vann senast från ledningen.

SKRÄLLBUDET

Catch and Release har höjt sig i ny regi.

SPETSBUDET

Matteo Manassero fångar upp Catch and Release?

! STATISTIKVINNAREN

You To Neat.

✓ Vår rankning

  6 Wir Ideal

  1 Matteo Manassero

  2 Catch and Release

  8 Good Express

10 I’m Just A Jade

  9 Dalforno

  3 Sweet Näs

  4 You To Neat

  5 Bermuda

  7 Magic Bråten

11 Albert G.

12 Stern

✓ V86-4

LOPPET

Star Advisor Joli kan ta tredje V86-segern på en och samma månad.

TIPSETTAN

Star Advisor Joli har vunnit på V86 två gånger i rad och kan här ta ett så kallat äkta hattrick. Mycket talar för att så bli fallet när han fått de startsnabbaste konkurrenterna utvändigt om sig. Star Advisor Joli är stor favorit att nå ledningen och från spets har han vunnit 19 av 24 lopp! Åmåls travoval är bara 800 meter lång och det innebär korta långsidor. På en 800-metersbana är ledningen ännu mer fördelaktig än vad den är på en längre bana och med den form Star Advisor Joli visat på slutet är det svårt att se vem som ska kunna slå honom. Tre V86-segrar inom en och samma månad, det måste vara rekord va?

MOTBUDET

Punk är också han väldigt startsnabb och hittar ofta till ledningen. I Forus Open gav han sig ytterst motvilligt från spets och formen är fin. Femtespår är vanligtvis ett fint spår för en så pass startsnabb häst, men att han ska kunna ta sig förbi Star Advisor Joli den första biten känns ändå långsökt. I stället kan det bli så att Punk får gå den tunga vägen utvändigt om ledaren och då är det svårt att vinna.

SKRÄLLBUDET

Wy Fi skrällvann näst senast till det fenomenala oddset 113 gånger pengarna. Då plockade han ner en sådan fin häst som Traveling Man från dödens. Han visade startsnabbhet och borde kunna få en fin resa i rygg på Star Advisor Joli.

SPETSBUDET

Star Advisor Joli är nog snabbast ut och har dessutom sådan respekt med sig att han säkert släpps till ledningen även om han inte tar den initialt.

! STATISTIKVINNAREN

Star Advisor Joli.

✓ Vår rankning

2 Star Advisor Joli

4 Punk

3 Cool Keeper

1 Wy Fi

7 Quantanamera

5 Orizzonte Trio

6 Sandrngham Hanover

✓ V86-5

LOPPET

Orutinerade treåringar och blott en häst i fältet har vunnit förrut. Ett sådant här lopp platsar inte på V86-kupongen, och inte heller är det fullt. Och hör sen.

TIPSETTAN

Hästarna i det här fältet är oerfarna med få starter innanför västen, så visst kan kanske någon av de blomma ut snart när de börjar fatta vad tävlandet går ut på. Men hittills har knappt någon av deltagarna i detta lopp visat sidor som lovar mer. Elsa America är den som glänst mest, även om hon inte vunnit än. Senast såg hon ut att ha gott om krafter kvar då hon galopperade i en småtrång situation. Gången innan stred hon fint in på linjen i en förvisso långsam avslutning. Hon har inte startat på två månader så hon kan säkert behöva ett lopp innan hon är segermogen, men å andra sidan är motståndet inte blodigt nu och därför hamnar hon överst i ranken ändå.

MOTBUDEN

Mr Rapide tappade väldigt mycket mark på en galopp i starten senast men var ändå inte långt efter vinnaren i mål. Upphämtningar efter galopp ska man värdera med skepsis men han visade ändå att han kan springa snabbt, en merit som faktiskt räcker långt här. Lady L.S. slog Gateruds Kashmir senast och den sistnämnde är den enda i fältet som har vunnit och kommer i och med det bli ganska hårt betrodd. Med rätt resa slår hon i alla fall Gateruds Kashmir igen.

SKRÄLLBUDET

Rag Sock debuterade senast och hängde på skapligt från rygg ledaren. Vassare nu i sin andra start?

SPETSBUDET

Erfarenheten av bilstart är extremt låg bland fältets hästar och att spekulera i vem som kan spetsa blir en ganska så vild gissningslek. Måste vi nämna en häst säger vi Lady L.S. som faktiskt tog sig till ledningen från spår fyra senast för att sedan släppa.

! STATISTIKVINNAREN

Gateruds Kashmir.

✓ Vår rankning

3 Elsa America

2 Mr Rapide

4 Lady L.S.

5 Gateruds Kashmir

7 Rag Sock

1 Mara Boudream

6 Ileach C.C.

8 Epic Victory

✓ V86-6

LOPPET

Tipsettan har ett av de sämsta spåren, men möter motstånd hon bara borde runda.

TIPSETTAN

Julia af Solnäs är väldigt gedigen för den klass hon fortfarande befinner sig i. Näst senast var hon ute i finalen av Drottning Silvias Pokal där hon galopperade, men hon hade kunnat ha några hundra tusen till på kontot. Senast öppnade hon 07,5 första 500 meterna så hon är väldigt startsnabb vid laddning. Körs hon offensivt borde hon få överta ledningen, men hon kan runda detta gänget även från annan position än ledningen.

MOTBUDET

Raise Broline har även hon vässat sig mot kulltoppen.

SKRÄLLBUDET

Cagnes Sur Mer kan mycket om hon får en bra resa.

SPETSBUDET

Julia af Solnäs körs framåt och får överta tidigt?

! STATISTIKVINNAREN

Julia af Solnäs.

✓ Vår rankning

  8 Julia af Solnäs

  1 Raise Broline

  3 Zola Grand Cru

12 Cagnes Sur Mer

  2 O.M.Dont Cry

  4 Bambi Rozz

11 Feeka S.E.

  5 My Sweet Devil

  9 Khaleesi

  6 Omay Southwind

10 Astoria Ås

  7 Firewire

✓ V86-7

LOPPET

Får Barkevious Mingo revansch mot Aron Palema nu?

TIPSETTAN

Barkevious Mingo hamnade bakom Aron Palema från sitt dåliga startspår senast och kunde sen aldrig ta sig förbi denne. Barkevious Mingo är riktigt snabb ut och borde nu hamna före Aron Palema direkt och då kan nog ordningen i mål bli den omvända.

MOTBUDET

Aron Palema var mycket fin i silverfinalen under Elitloppshelgen då han vann. Det som talar emot nu är ett fjärdespår i volten och att han kan hamna på efterkälken från början.

SKRÄLLBUDET

La Diva Rossi kan med en pangstart bli svårfångad.

SPETSBUDET

Bobbery är snabb ut och kan nog ta ledningen.

! STATISTIKVINNAREN

Aron Palema.

✓ Vår rankning

  9 Barkevious Mingo

11 Aron Palema

  5 La Diva Rossi

  7 Digital Circle

  8 Västerbo Arthur

  1 Bobbery

13 Screen Height

12 Val d’Amour

  2 Carlos Milo

10 Diamond of Ace

  4 Wirano Chip

  3 Robins Kompis

  6 Proud Victor Rose

✓ V86-8

LOPPET

Tipsettan jagar ett äkta hattrick.

TIPSETTAN

Orlando Triss har varit riktigt duktig sedan han åter kom i Oscar Berglunds träning hösten 2016. Klarar han ta sig till ledningen är segerchansen mycket god, men förmodligen finns det startsnabbare konkurrenter och då kan han få en tuff resa på nytt, men då kan det så klart gå vägen ändå.

MOTBUDEN

R.K.King är tillbaka efter paus och borde vara fräsch.

SKRÄLLBUDET

Kommer Tromb Access bara till så är han farlig.

SPETSBUDET

Orlando Triss har öppnat raskt från spår två tidigare men brukar vanligtvis inte vara någon blixt iväg. Klarar han ta ledningen finns ingen anledning att släppa. Blir han omsprungen sitter R.K.King i ledningen efter en liten bit.

! STATISTIKVINNAREN

R.K.King.

✓ Vår rankning

  3 Orlando Triss

  7 R.K.King

  1 Tromb Access

  4 Qourtney Cox

11 Raja Ribb

  6 Explosive Zon

10 Havbergs Knight

  5 Betel Am

  8 Carmine Am

  9 Pirate Broline

  2 One Memphis

12 Smokey Herman

✓ HEDBERGS TIPS:

SPIKARNA

Vi hittar tre rimliga spikförslag. Star Advisor Joli (V86-4) blir mångas bank och har god chans att leda runt om. Julia af Solnäs (V86-6) är klassen bättre än konkurrenterna. Sjö Kongen (V86-2) är ruskigt lågt streckad på den tidiga strecklistan.

KUSKLIGAN, ÅMÅL

1) Mikael J Andersson 2 segrar

2) Magnus Jakobsson 2

3) André Eklundh 1

4) Marcus Hultman 1

5) Carl Johan Jepson 1

TÄNK PÅ ATT

… Åmåls travbana mäter endast 800 meter, det vanligaste måttet på svenska travbanor är 1 000 meter. Upploppet på Åmål är 105 meter vilket är Sveriges kortaste och ledningen är extra åtråvärd just här.

… Glenn Boko (V86-1) tog sin karriärs hittills enda seger på just Åmålovalen.

… Star Advisor Joli  (V86-4) har vunnit hela 19 av 24 lopp då han gått i ledningen.

… Aron Palema (V86-7) har startat på Åmål en gång tidigare och vann då i sin livs tredje start.

… R.K.King (V86-8) har startat två gånger över långdistans och vunnit vid bägge tillfällena.

STORA SYSTEMET

Avd 1: Alla 10 hästarna (1–8)

Avd 2: 10 Sjö Kongen (5–3)

Avd 3: 6–1–2–8–10–9–3–4 (5–7)

Avd 4: 2 Star Advisor Joli (4–3)

Avd 5: 3–2–4–5 (7–1)

Avd 6: 8 Julia af Solnäs (1–3)

Avd 7: 9–11–5 (7–8)

Avd 8: 3–7–1–4–11–6–10 (5–8)

6 720 rader/1 680 kr

LILLA SYSTEMET

Avd 1: 1–8–7–2–6–4–3 (10–9)

Avd 2: 10 Sjö Kongen (5–3)

Avd 3: 6–1 (2–8)

Avd 4: 2 Star Advisor Joli (4–3)

Avd 5: 3–2–4–5 (7–1)

Avd 6: 8 Julia af Solnäs (1–3)

Avd 7: 9–11–5 (7–8)

Avd 8: 3–7–1 (4–11)

504 rader/126 kr

CHANSSYSTEMET

Avd 1: 1 On the Line (8–7)

Avd 2: 10 Sjö Kongen (5–3)

Avd 3: Alla 12 hästarna (6–1)

Avd 4: 2–4–3–1 (7–5)

Avd 5: 3 Elsa America (2–4)

Avd 6: 8–1–3–12–2–4 (11–5)

Avd 7: 9–11–5–7–8–1 (13–12)

Avd 8: 3 Orlando Triss (7–1)

1 728 rader/432 kr

LURINGEN

On the Line (V86-1) kan av bara farten följa upp sin debutvinst senast med ännu en seger.

BÄSTA SPELET

Sjö Kongen (V86-2) är värd att bevaka. Han är intressant på alla spelformer.

DD-SYSTEMET

DD-1: 9–11–5

DD-2: 3–7

ÖVRIGA LOPP, ÅMÅL

Lopp 1

Tips: 7 Mjölner Brun, 5 Trux Balder, 1 Robbelix.

Outs: 2 Neo Mollyn.

Lopp 2

Tips: 2 Xhantis Amazing, 3 Sahara Sun, 1 Yrsa Brick.

Outs: 4 Royal Starlight.

Casper Hedberg

ARTIKELN HANDLAR OM

Spel

V86

Trav