Sportbladets DD-tips

TRAV

Expertens system och tankar

Här är Sportbladets DD-tips till kvällens lopp på Boden, onsdag 31 maj.

Spelstopp 21.20

TV12 19.00

ATG Live 17.45

✓ DD-1

Rankning: 1–11–6–7–12–3–2–10–5–4–8–9.

Kommentar: Räkna med att Hagentoy kommer bli svår att ta sig förbi. Startsnabb och perfekt startspår bäddar för spets och slut. Finns ingen anledning för Ulf Ohlsson att krångla till det. Försvarar som sagt enkelt sitt innerspår och sedan händer inte så mycket mer. Stannar där hela vägen.

✓ DD-2

Rankning: 3–5–2–9–10–4–1–6–7–11–8–12.

Kommentar: Ledningen är oerhört värdefull och där kommer vi hitta Västerbo Fantast. Får tipset och har bra chans att hålla undan hela vägen. Det var ett positivt besked av Montdore senast efter halsoperation. Kommer knappast vara sämre nu med den genomköraren i kroppen. Men Beau Mec är tuff. Och bra. Verkar ha hittat rätt nu. Givetvis farlig då. Med en sådan stor favorit i DD-1 är risken stor att det blir ett lågt DD-odds, men jag kan inte låta bli att ta med både Special Promise och Up Up and Away. De ger mer om de korsar mållinjen först. Galopp senast för Special Promise. Var för pigg och ville för mycket. Smyger med och blir farlig till slut. Tränaren tror stenhårt på Upp Upp och Bort.

✓ DD-systemet 5 rader

DD-1: 1 Hagentoy.

DD-2: 3–5–2–9–10.

✓ Vem tar spets?

DD-1: Här presenteras absolut perfekta förutsättningar för Hagentoy. Missar icke tätpositionen från innerspåret och stannar där.

DD-2: Det är möjligt, men inte troligt, att Rhapsody Ås kan ställa till problem för Västerbo Fantast. Klar spetsfavorit.

✓ ! Statistikvinnarna

DD-1: Så här långt har Happy Hayley fått segerdefilera sju gånger på sina 17 försök. Det ger en segerprocent på 41.

DD-2: Bra gjort av Boys Going In att ha vunnit en tredjedel av sina starter. Femton segrar på 45 starter är klart bra.

Martin Berg

ARTIKELN HANDLAR OM

Trav

Spel