Wangle: ”Han är helt jäkla ostoppbar...”

1 av 4

avCarl Wangle

TRAV

Björn Goop hade total uppvisning.

Snacka om att städa rent hus på V75.

Han är helt ostoppbar, våran Björn Goop.

Sverige kom med en hel armada.

Men vi kunde bara ha skickat en kusk och tränare, nämligen Björn Goop.

Han krossade norrmännen på egen hand.

Galna facitet: 4 starter – 4 segrar.

Har det hänt tidigare?

I övrigt:

Norske snackhästen Code Bon var chanslös och sågs aldrig med chans.

Norge vann dock kallblodskampen som vanligt.

Lutfi Kolgjini kammade noll på V75 – besvikelse.

Här är Sportbladets Plusbetyg från V75 Momarken

Björn Goop: Jag vet knappt vad man ska skriva, men han är bara bäst. Han är överlägsen just nu och som hästarna går för dagen. Men för att hästarna ska vara så pass överlägsna på V75 så är det Björn Goop och alla runt stallet som gör det möjligt. Han har dragit ner sin verksamhet med att köra hästar varje dag i lopp utan satsar mer på sin tränarrörelse och de stora loppen. Det har gett Goop ytterligare en effekt och just nu är han ostoppbar, både som tränare och kusk.

Floris Baldwin: Jisses, vilken klaring från norskt håll. Faktum är att den här var storfavorit i vårt grannland under hela veckan och Kristian Malmin körde utan tvekan bästa hästen. Trots hårt tryck både från början och mitt i loppet så var det Floris Baldwin som var totalt överlägsen. Läcker insats.

Sir Ratzeputz: Travade inte som bäst, var inte alls i perfekt slag, men vann ändå – på ren styrka (och lite tack vare Björn Goop). Men hästen har verkligen utvecklats ett snäpp till och är likt flera andra Timo Nurmos hästar uppe i den absoluta eliten på allvar. Han kommer kunna springa riktigt fort i sommar.

Dizzy Broad: Wow, vad var det där för svepning på Momarkens bortre långsida? En av de mer sevärda uppvisningarna på länge och det såg ut som att konkurrenterna stod stilla när Björn Goop kom farandes. Längesedan man fick se en sådan uppvisning på V75 och Dizzy Broad gjorde nog sitt livs bästa lopp. I alla fall i Sverige.

Heartbreaker V.S: Fick det överlägset tuffaste loppet, men var ändå bara bäst. Björn Goop hamnade på vingel i första sväng, men förivrade sig inte och körde i stället fram i dödspostionen. Väl där knäckte han enkelt Clemenza Am och höll undan lätt från de andra motståndarna. Toppinsats.

Zola Grand Cru: Var rätt så klar favorit, men fick tävla med skor och kunde inte alls hota. Tvingades släppa ledningen efter att enkelt fått ta över täten. Sågs aldrig med chans och mycket konstig favorit på på förhand och i efterhand.

Här är de fem högsta V75-vinsterna 00:35
ARTIKELN HANDLAR OM

V75