”Ett ord om den här insatsen: RESPEKT”

BETYGEN: Trav365:s Mathias Henriksson om V86-tävlingarna på Solvalla

Råtalangen Coin Perdus första förlust.

Världsrekord av Treasure Kronos.

Och kanske två Derbyhästar.

Det hände mycket på Solvalla under onsdagskvällen.

Svante Båths råtalang Coin Perdu skulle under onsdagskvällen på huvudstadsbanan Solvalla ta sin tionde raka seger och treåringen spelades till megafavorit på V86. I den tionde starten kom dock första förlusten – sedan han galopperat mitt på upploppet i ledning.

– Han kändes inte klockren i dag, kommenterade kusken Erik Adielsson efter loppet.

Gladde desto mer gjorde Treasure Kronos. Jerry Riordans sto har inte vunnit sedan juldagen i fjol, men var i kväll tillbaka i vinnarcirkeln igen – efter nytt världsrekord.

Dessutom, vad var det för insats vi fick se av Robert Berghs Balfour? Och både Global Trust och Disco Volante ska bli spännande att följa framöver, bägge har helt klart kunnande för att stå på startlinjen till Svenskt Travderby senare i höst.

Trav365:s Mathias Henriksson sätter Betyg: 1 av 5 plusBetyg: 1 av 5 plus och från onsdagens V86-tävlingar på Solvalla.

Betyg: Betyg: 5 av 5 plusBetyg: 5 av 5 plus

Vem: 13 Treasure Kronos (V86-6)

Kommentar: Förhandssnacket innan omgången var om Treasure Kronos kunde runda alla med 40 meters tillägg? Svaret blev helt enkelt ja. Christoffer Eriksson valde att köra en häst i dag och han valde Treasure Kronos. Efter loppet förstod nog alla varför. När varvet återstod fick ekipaget enkelt ta över ledningen och väl där kunde ingen utmana henne. Segertiden skrevs till otroliga 1.11.9 över distansen 2 180 meter på en geggig och tung bana. Världsrekord – respekt!

Betyg: Betyg: 4 av 5 plusBetyg: 4 av 5 plus

Vem: 3 Balfour (V86-8)

Kommentar: Höll ihop benen bra vid start men blev länge hängande i tredjespår för att sedan få göra jobbet utvändigt, men på upploppet hade den otroligt starka valacken krafter kvar och stångades väl med mot en vilt spurtande Charrua Forlan på utsidan. Balfour kunde till slut vinna med en nos och det var välförtjänt – efter den svettiga insatsen.

Betyg: Betyg: 3 av 5 plusBetyg: 3 av 5 plus

Vem: 6 Disco Volante

Kommentar: Den stora duellen om spetsstriden mellan Disco Volante och Global Trust var en stor snackis inför detta lopp. Ulf Ohlsson valde att göra matchen kort, tog ledningen direkt och då är det svårt att slå honom. Gravity Falls kämpade väl på utsidan men Disco Volante kunde hålla undan och får behålla sin fina rad - obesegrad felfri. Lär gå framåt med det här loppet i kroppen.

Betyg: Betyg: 2 av 5 plusBetyg: 2 av 5 plus

Vem: 7 Holdyourhorses V86-4

Kommentar: Efter en supersnabb inledning kunde Holdyourhorses glida upp utsides om ledande Misty Marke. Efter att ha gått hela loppet i dödens satte Anders Eriksson in stöten 150 meter från mål och kunde till slut glida undan för att vinna med två längder. Riktigt starkt jobbat efter ett lopp utvändigt.

Betyg: Betyg: 1 av 5 plusBetyg: 1 av 5 plus

Vem: 1 Zahara Goj

Kommentar: Björn ville köra i spets och när största motståndaren Lavidaloca De Vie galopperade från start var det ingen som utmanade om den. Trots att hon slog av strax innan mål hade hon bäst fart och vann med en längd.

Betyg:

Vem: Coin Perdu (V86-3)

Kommentar: Och så kom den, råtalangens första förlust – det i ett V86-lopp från Solvalla. Svante Båths treåring visade under onsdagskvällen att han inte är en maskin, utan som Adielsson själv påpekade efter loppet, av kött och blod.

Mathias Henriksson

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!