Trav

Nybrink: ”Känns som årets drag”

TRAV

Expertens djupanalys av V75-omgången: ”Vad ni än gör, avfärda henne inte”

Med ett intetsägande namn flyger hon in under radarn, rakt in i Rättviks vinnarcirkel.

Brokad Brodda kan passa på att hälsa till Ego Boy som ligger begravd där.

Under tiden hämtar jag ut.

Så är sommaren över, eller i alla fall Sommartravet. Det är dags för final i Rättvik med 300 000 till vinnaren och jag har en bombvinnare som jag ska be att få återkomma till.

Den pållen går rakt upp i guld, slår sig för bröstet, vrålar likt Tarzan och tar nytt avstamp för att utan pardon svinga sig upp i eliten.

Själv har jag legat hyfsat lågt med spelet på slutet och mest njutit av fin sport utan att vara så där fantastiskt enögd som annars.

Propulsions spurt i Årjäng är det som etsat sig fast och till och med kuskarna har klarat sig undan oförtjänta glåpord av den sure torsken från Sigtuna. Ja, Jakobsberg har jag svikit. Alla måste tydligen bo där. Höll på att bli galen av larmet och trängseln.

Fast Eva I.H. spelade jag i lördags. Hon var klar. Det fattade till och med jag. Eller jag fick henne av en kompis.

Är som Johnson ur blocken

V75-1: Starten avgör allt. Om Seedorf O.M.F. kan svara ut Al Dente och Star Advisor Joli borde han vinna. Formen är hur bra som helst och Kihlström är överlägsen på att köra från spår ett bakom bilen.

Men Star Advisor är som Ben Johnson ur blocken och det kan också bli startgalopp för Seedorf. På med flytvästen och streck för båda.

V75-2: Lägsta klassen är ingen lek. Först funderade jag på om det ens var värt att fundera. Man kanske skulle ta alla. Men nu har jag haft ledigt länge nog så lopparkivet fick gå varmt och sex hästar klarade att kvalificera sig som tänkbara V75-vinnare.

Jag tippar Enjoy The Life, om det inte vore för senast skulle jag tro hårt på honom. Då var det ingen riktig stake. Ja, jag vet att han är valack.

Chansspik i tredje

V75-3: Hon är årets drag, så känns det. Nu kan det vara så att jag är spelsugen och övertänd efter vila men Brokad Brodda måste jag bara chansspika. Kolla hennes fem senaste starter och återkom gärna om ni tror att jag fått solsting på Åland. Har sällan keps på flinten så man vet aldrig.

Bottennapp får jag nästan aldrig när jag fiskar, bara lite skit på kroken. Hur som helst, hon är härlig i spurten och Torbjörn Jansson kan slå ur underläge. Vad ni än gör, avfärda henne inte.

V75-4: Faste Viking är min idé i kallblodsloppet. Han spetsar och sen är det 1640 meter och snabb bana. Kihlström som kusk kan jag också tolerera. Killen kör helt okej.

Nobel Amok vinner finalen

V75-5: Oj, det här kommer att gå undan. Snudd på alla med framspår rusar som mot ett rött skynke när starten går. Anar att det gynnar Broadway Appolo som är oerhört läcker, mörkbrun och med förmåga att flyga fram i några hundra meter. Mellby Demon är en annan som måste med. På hans dags-för-V75-vinst-kölapp står det en etta.

V75-6: Re Doc från start till mål eller någon i den fantastiska duon Bottnas Commandeur och Queer Fish? Jag vet inte och tar alla tre.

V75-7: Nobel Amok vinner finalen i Sommartravet. Jag ser något stort i Robert Berghs femåring. För körande Ulf Eriksson räcker det i stort sett men att inte råka ut för olycka på vägen. Ja, jag tar i lite. Men han är klar.

Helgens tips

1. 9 Brokad Brodda (Rättvik, V75-3)

Kanonbra hela tiden. Roligaste draget.

2. 8 Nobel Amok (Rättvik, V75-7)

Vinner nu och dundrar sen rakt upp i eliten.

3. 9 Mellby Demon (Rättvik, V75-5)

Står på tur för V75-vinst. Måste med.

Micke Nybrinks V75-system

V75-1: 1, 3 (res 5–4)

V75-2: 1, 2, 3, 4, 6, 9 (res 12–8)

V75-3: 9 Brokad Brodda (res 4–1)

V75-4: 3, 4, 6, 7, 9, 13, 14 (res 10–2)

V75-5: 1, 2, 3, 4, 6, 9, 11 (res 5–8)

V75-6: 1, 3, 6 (res 8–4)

V75-7: 8 Nobel Amok (res 1–13)

1 764 rader/882 kronor

HÅLLTIDER: V75 Direkt, TV12: 14.30. Spelstopp V75: 16.20. V75 Direkt, TV4: 18.00.

Micke Nybrink

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Trav

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!