Trav

Rekordintresse för spel på trav

TRAV

Högsta omsättningen i speljättens historia – men backar med 6,5 miljoner andra kvartalet

Speljätten ATG slår nytt omsättningsrekord för spel på hästar – men backar 6,5 miljoner kronor det andra kvartalet.

Det visar spelbolagens delårsrapport för 2017.

– Det är en följd av de satsningar och de investeringar vi gör för att bygga en ökad omsättning och i förlängningen också ett ökat resultat, säger Lotta Nilsson Viitala på spelbolaget om de ökade nettokostnaderna.

Intresset för spel på hästar i Sverige är rekordstort. Det visar ATG:s delårsrapport för de första sex månaderna 2017.

Omsättningen på spelet landade på 6,6 miljarder kronor – en ökning med 157 miljoner, eller 2,5 procent jämfört med samma tidsperiod i fjol. Siffrorna är rekord i bolagets historia.

V75 i topp

En stark anledning är spelformen V75, som står sig stark, men även ett större intresse kring V86 på onsdagar med Xpress trav, söndagsspelet Grand Slam 75 och Top 7, som finns med som V75-5, under V75-dagarna.

– Den positiva omsättningsutvecklingen är en förutsättning för att ATG ska kunna skaffa sig en stark marknadsposition inför den kommande licensmarknaden 2019, säger Lotta Nilsson Viitala, ekonomichef på spelbolaget i ett pressmeddelande.

”Följd av satsningar”

Nettokostnaderna blev 460 miljoner kronor, en ökning med 36 miljoner under första halvåret 2017. Resultatet för andra kvartalet blev minus 6,5 miljoner kronor. För hela perioden slutade resultatet på plus 6,6 miljoner kronor.

– Det är en följd av de satsningar och de investeringar vi gör för att bygga en ökad omsättning och i förlängningen också ett ökat resultat, säger Lotta Nilsson Viitala.

Siffrorna i delårsrapporten avser 1 januari – 30 juni 2017.

Trav365

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Trav

/

Trav

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Trav