– Allvarligt när det händer på lördagar

TRAV

ATG:s vd efter lördagens teknikstrul på V75

Foto: ATG:s vd Hans Skarplöth.

Nytt teknikkaos hos ATG sköt upp V75-starten i lördags.

Speljättens vd Hans Skarplöth är frustrerad.

– Det mest frusterande som finns för mig i min roll som vd för ATG är när våra kunder inte får den upplevelse som de ska ha. När det händer på lördagarna är det så klart extra allvarligt, säger han till Travronden.

Lördagen 17 juni sköts V75-starten upp på Boden, efter teknikkaos hos ATG.

I lördags var det dags igen: starten på Axevallas V75-tävlingar sköts upp med 30 minuter efter ett nytt haveri.

Det har fått stortränaren Reijo Liljendahl att se rött.

– Beskedet om 30 minuters senareläggning, som kom vid 16-tiden i lördags, riskerar djurskyddet. Ingen kan säga någonting annat, säger han till Travronden.

”Inte ett alternativ”

För samma facktidning berättar ATG:s vd Hans Skarplöth om problemen.

– Det absolut enklaste vi skulle kunna göra för att minimera risken för tekniska problem är att sluta utveckla våra system och vårat erbjudande. Det är ofta i samband med releaser av nyutvecklad funktionalitet som vi har haft driftstörningar under året. Vi har bestämt oss för att utveckla den mest engagerande spelupplevelsen och mötesplatsen för spel av alla nordiska spelbolag. Då är det inte ett alternativ att sluta utveckla, säger Skarplöth till Travronden.

”Ligger i allas intresse”

Hans Skarplöth menar på att det finns en stor frustration på flera håll och kanter vid liknande teknikproblem.

– Kunden som inte får in sitt spel som han eller hon investerat tid i, de aktiva, banorna och medarbetarna på ATG för att nämna några. Vi har ett med sporten gemensamt överenskommet regelverk som vi följer vid problem. Det regelverket utgår från hästarnas välmående – att djursäkerheten inte får äventyras – och tar också hänsyn till de aktivas behov, banornas och sportens arenaupplevelse och sist, men inte minst att kunderna hos ATG ska ges möjlighet att lägga sina spel. Cirka 90 procent av sportens intjäning kommer från spelet, så det ligger i allas intresse att kunderna får lägga sina spel, säger ATG:s vd till tidningen.