Betygen: ”Han tryckte bara på gasknappen”

TRAV

V86-kvällens 5 bästa prestationer – och den sämsta

Foto: Trav365:s Mathias Henriksson har utsett V86-kvällens fem bästa prestationer.

Järvsö Pegasus vann Svenskt Kallblodsderby. Brenne Blissi tog hem Derbystoet.

Järvsörappen krossade storfavoriten och slog nytt banrekord.

Vem gjorde det bäst?

Här är Mathias Henrikssons plusbetyg från V86-kvällen på Östersund.

✓ V86:s 5 bästa prestationer – och den sämsta:

➕➕➕➕➕

Vem: Järvsö Pegasus och Örjan Kihlström, V86-7.

Kommentar: Fick en bra start och tog en perfekt rygg på B.W.Sture som fick dra det stora lasset. När favoriten Tand Kraft galopperade på utsidan kunde Järvsö Pegasus bara flyta med. När upploppet nalkades och han fick fritt framför sig, tryckte bara Örjan på gasknappen och kunde lämna de andra bakom sig. Vinner man Kallblodsderbyt med längder förtjänar man .

Vilket dygn för Kihlström: Först seger i Hugo Åbergs och sedan Svenskt Kallblodsderby. Häftigt värre!

➕➕➕➕

Vem: Järvsörappen, V86-4.

Kommentar: Det var mycket prat om Månprinsen A.M. inför loppet. Järvsörappen ville annat. Han visade en härlig fart i benen, tog kommandot direkt och höll sedan uppe farten från start till mål. 500 meter från mål valde Jomar Blekkan att gasa på lite extra och skapade lucka till konkurrenterna. Vinner till sist med längder på nytt ban- och löpningsrekord. Hatten av för det!

➕➕➕

Vem: Brenne Blissi, V86-2.

Kommentar: Det blev norsk seger igen i Derbystoet och Brenne Blissi glänste verkligen. Tog ledningen 1 500 från mål och väl där var det ingen som utmanade om segern. Tar hem segern till synes enkelt över upploppet. Stark prestation.

➕➕

Vem: Linda's Girl, V86-5

Kommentar: Efter senaste besvikelsen på Gotland var Oskar Kylin-Blom väldigt revanschsugen. Han skulle få visa alla vilken fin häst han har. Den här gången kunde han hålla ihop benen från start och göra det tuffa jobbet utvändigt – i 1 500 meter, för att sedan sätta in stöten. Trots det stenhårda jobbet i dödens så tar hon ett par längder på de övriga.

Extra plus till Oskar Kylin-Bloms segergest.

Vem: Malkin, V86-1.

Kommentar: Storfavorit – som höll för trycket. Från spår 12 var det många att att runda men Malkin visade att han var starkast och bäst. När han väl kom till ledningen var det ingen som utmanade honom. Det blev inte någon körning fältet förrän sista biten på upploppet, då en heroisk Give Me Ten försökte. Malkin slappnade av lite men var ändå så pass bra att han förtjänar en plats på listan. Stark och en härlig travare.

Vem: Månprinsen A.M., V86-4.

Kommentar: Nej, det här var inte Melanders eller Månprinsen A.M.s lopp. Tempot blev visserligen väldigt högt, men då får man se till att inte hamna så långt efter. När tempot inte ville släppa och Månprinsen väl försökte, var det alldeles för långt fram för att ens ha en chans.

Mathias Henriksson