Wangle: ”Det här är en blivande kanon”

TRAV

På förhand: gigantiskt starka favoriter.

Tre timmar senare: Jätteutdelning på V75.

Bästa insatsen: Whelk är en blivande kanon.

Puh.

Det blev en skrällbetonad eftermiddag på Bergsåkertravet.

Hagentoy inledde som fyraprocentare, Art Kjarvald, krigade ner storfavoriten och både Milliondollarhyme och S.G. Charpenter förlorade.

Då blev det skyhög utdelning på V75 och endast tio system fick in alla rätt.

Och ja, ibland händer det även för undertecknad. Fantastiskt kul.

Nu tar vi V75-omgångens bästa insatser – och den sämsta.

Whelk: Har jag hela tiden haft ett gott öga till, men att hästen skulle vara så här bra kanske jag inte trodde. Som hästen såg ut i både värmning och lopp var häftigt. Och kul för Joakim Elfving att få visa upp sig på V75. Duktig kille. Pass upp för Whelk nu framöver.

Extra Fudge: Jag gillar verkligen den här hästen, och det är ett otroligt bra driv i hästen. Barfota runt om i sommar blir helintressant. Jorma Kontio tog enkelt ledningen men jag satte hjärtat i halsgropen när han somnade in och Hanna Olofsson tog över ledningen med Julia Lejs. Nåja, Extra Fudge tog i sin tur över täten och vann sedan överlägset.

Global Teardrop: Oj, vilken insats. Hästen kom tillbaka efter vila, men var snuskigt påställd. Hästen, tillsammans med Ulf Ohlsson i vagnen, fick ett tufft lopp, men gynnades av hårt tempo i täten. Trots tredjespår så kunde hästen kriga ner alla över upploppet.

Art Kjarvald: Det var nog längesedan som Art Kjarvald gick så fort genom sista sväng som i V75–3 i dag. Hästen såg riktigt taggad ut, men krafterna höll på att truta rejält in mot mål. Men hästen krigade och krigade ner alla sina konkurrenter och vann tryggt.

Aventador S.F: Det här ser ut att vara en riktig härlig typ alltså. Hade inte sett hästen så mycket innan, men blev väldigt imponerad. Örjan var åkandes över upploppet och hästen vann tillslut lätt. Det hördes efteråt att Örjan hade mycket krafter sparade...

Nakoda Goj: Tvingades ha långa hakar och brodd i skorna. Sågs aldrig med chans och missgynnades rejält med banan. Ska blir ruskigt kul att få se honom tävla utan skor snart... Håll i hatten. Men dagens insats var inte bra.

ARTIKELN HANDLAR OM

V75