Trav

Skolhästen fixade miljoner på V86 – nu är hon tillbaka

Av: 

Minimedia

Madeleine Brohlin

TRAV

Hon skrällde på V86 förra veckan och fixade miljoner till spelarna.

Nu är travskolehästen Lass Madame tillbaka på V86.

– Hon behöver nog ha lite flyt för att vara med där framme, säger Johanna K Karlsson på Västmanlands Naturbruksgymnasium i Sala.

Omgångens stora överraskning förra veckan var travskolehästen Lass Madame med kusken Rikard Lindh som skrällde i lärlingsloppet till över 18 gånger pengarna.

Omgången bjöd på flera överraskningar och endast 11,5 system löste omgången och värdet för alla rätt slutade på 1 036 948 kronor.

Nu är Lass Madame och Rikard Lindh tillbaka på Solvalla och V86. Hästen startar i ett lärlings- och ungdomslopp vid onsdagens tävlingar.

”Slåss om en placering”

Johanna K Karlsson står som tränare för hästen och är ansvarig för träningen av alla hästar på Västmanlands Naturbruksgymnasium i Sala.

– Det verkar vara bra, men hon möter ett tuffare gäng den här gången. Hon behöver nog ha lite flyt för att vara med där framme. Men med lite tur kan hon vara med och slåss om en placering.

– Hon var över förväntan i förra starten, men hon känns fortsatt fin så jag hoppas att hon är i samma författning. Hon kommer att gå barfota runtom den här gången också.  Vi hoppas på att få besöka vinnarcirkeln igen, men det krävs lite tur på vägen.

Vad tyckte eleverna om segern?

– De tyckte att det var roligt. Vi har haft en seger på Solvalla tidigare, men inte inom V86. De tyckte att det var häftigt. Några var med när vi vann och fick besöka vinnarcirkeln.

Skolan har bara haft hästen i ett par månader, men stoet verkar trivas i de nya regin.
– De som hade hästen tidigare hörde av sig och undrade om vi ville leasa henne. Vi tackade ja. Hon verkar ha piggat på sig hos oss.

Sköter hästarna

Det är Johanna K Karlsson sambo som kör hästen och eleverna står för skötsel och träning.

– Min sambo kör hästarna i de flesta loppen. Han jobbar och skor hästarna på skolan. Eleverna är med och kör. Varje grupp är ute minst en gång i veckan och kör hästarna i både snabbjobb och motion.

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Trav

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!