Jormas drag: Min bästa V75-chans

TRAV

Här är draget som ska göra Casanova Boko till en E3-vinnare.

På lördag kan treåringen vinna 800 000 kronor.

– Vi kommer troligtvis köra barfota runt om, det är min bästa chans på V75, säger Jorma Kontio.

Casanova Boko, tre år, har på sju starter vunnit tre lopp och tjänat 189 500 kronor. På lördag kan travlöftet fylla på saldot betydligt, då han startar i E3-finalen på Gävletravet.

Laddar mot ledningen

Hästen slutade i förra veckan tvåa i sitt försök, och startar på lördag från spår fyra bakom startbilen där han jagar 800 000 kronor. Hästen är minst rutinerad i fältet, men trots det tror kusken Jorma Kontio på bra segerchans. För Trav365 berättar han om chansen, det taktiska upplägget och draget som ska göra hästen till en vinnare.

– Han utvecklas hela tiden och blir bara bättre och bättre. Han var jättebra senast då han spurtade bra, och den här gången ska vi troligtvis köra barfota runt om för första gången. Han öppnar bra och jag hoppas kunna komma till ledningen. Jag vet dock inte om det går, men jag ska ladda, säger Jorma Kontio.

Om du kommer till spets, kör du där då?

– Absolut.

Hur bra chans är det?

– Vet inte, men det är min bästa chans på V75. Han möter många fina treåringar, men är bra själv också. Jag kör många bra hästar på V75, men flera fick dåliga spår och då är det svårt att vinna under en finalomgång, säger Jorma Kontio till Trav365.