Prinsessan Estelle får eget travlopp

Här är travbanans planer: Vill ge Prinsessan Estelle ett storlopp

Prinsessan Estelle fotograferad fyra dagar gammal. Samt Prins Daniel och Kronprinsessan Victoria under V75 på Gävle ifjol.
Prinsessan Estelle fotograferad fyra dagar gammal. Samt Prins Daniel och Kronprinsessan Victoria under V75 på Gävle ifjol.

Prins Daniel och Kronprinsessan Victoria har sina egna travlopp.

Nu ska även deras dotter, Prinsessan Estelle, få ett travlopp på Mantorp.

– Det här var vår första tanke när vi hörde att hon skulle bli hertiginna av Östergötland, säger Thomas Knutsson, sportchef på Mantorp.

Alla familjemedlemmarna i kungahuset har fått egna travlopp runt om i landet.

Senast ut var Prins Daniel som fick loppet H.K.H. Prins Daniels lopp på Gävletravet ifjol. Han och Kronprinsessan Victoria var på plats och delade ut pris när loppet kördes för första gången i somras.

Nu ska även deras dotter, Prinsessan Estelle, få ett lopp i sitt namn. Eftersom Prinsessan Estelle är hertiginna av Östergötland kommer loppet köras på Mantorp.

Det kan dock dröja minst ett år innan loppet kan arrangeras.

– Vi har inte hunnit diskutera det ännu, men det här är högintressant för oss. Det är inte förrän tidigast nästa år, det är en viss typ planering av den här typen av storlopp. Jag kan inte säga vilken dag vi skulle vilja ha hennes lopp ännu.

 – Det är en del planering för storlopp. Det är jättekul att hon blev hertiginna av just Östergötland. Att hon skulle få ett lopp var vår första tanke när vi hörde att hon skulle bli hertiginna av Östergötland.

Har ni några idéer om vad loppet kommer att heta?

– Det blir ganska naturligt att loppet kommer heta något med Hertiginnan av Östergötland.

Banan hoppas att Prinsessan Estelle och föräldrarna kan vara med i samband med loppet.

– Hon får köras hit i barnvagn, säger Thomas Knutsson.

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!