Så ska de utnyttja Goops revanschlust

Foto: kanal75

avErik Pettersson, Minimedia

TRAV

No More Headache är skrällen som kan de dig miljonerna på V64.

Tränaren Ulrika Wällstedt är mycket nöjd med sin häst och meddelar:

– Han är ett givet streck på V64, jag skulle inte våga ta bort honom.

På onsdag körs den sista V64-omgången på Solvalla. Efter det kommer ATG:s nya storsatsning V86 att dra igång. Under tio veckor kommer det att testas - och om det blir en succé kommer det så klart att fortsätta på onsdagarna. Detta innebär att det kan vara sista chansen att bli V64-miljonär under onsdagen.

Bidra till hög utdelning

En häst som bidra till en hög utdelning är No More Headache som tränas av Solvallaproffset Ulrika Wällstedt. Hästens två senaste starter har slutat med sjätteplatser – men det finns förklaringar.

– Han har tränat bra och gjort bra lopp i skymundan utan att få till det riktigt. Formen är god och Björn (Goop) var jättenöjd med honom senast även om det var lite struligt. Gången innan det trodde han definitivt att han hade varit längre fram med lucka. Goop tog på sig galoppen sist, han skickade åt honom när han fick en så bra start. Det går inte att göra det, så vi hoppas att Björn är revanschsugen så att vi kan utnyttja hans revanschlust också, säger Wällstedt.

”Inte blodigt motstånd”

Hästen startar från spår sju i den femte avdelningen. Trots det tråkiga utgångsläget tror tränaren mycket på sin travare.

– Jag måste vara optimist, trots att det är ett dåligt spår. Men hellre ett spår långt ut än bakspår över 1600 meter. Vi måste prova framåt direkt.

Hur ser du på motståndet?

– Jag tycker inte att det är så blodigt som det har varit de två sista gångerna. Jag säger ju inte att han bara vinner, men jag tror att han är långt framme. Han gick ett jättevasst upplopp senast efter galopp, han gjorde vad han skulle, säger Ulrika Wällstedt.

Hur ska spelarna tänka?

– Han är ett givet streck på V64. Jag tycker aldrig att man ska ta bort den här hästen. Han kan väldigt mycket. Sen kanske det är lite för kort distans, han är kanske bäst över full distans. Men han känns väldigt, väldigt fin hästen. Jag skulle inte våga ta bort honom.

Chansspik?

– Jag har respekt för den här Inhibited, om den funkar. Sår sju, det kan ju bli vingel, men jag skulle, som sagt, inte våga ta bort honom i alla fall.