Trav

Sportbladets V86-tips

TRAV

Här är Sportbladets V86-tips till onsdagens tävlingar på Åmål.

I dag tippar Sportbladets expert Per Nicklasson.

Vill du bli rik på onsdag? Ta rygg på oss!

V86-1

Loppet

En häst höjer sig, tre streck känns rätt.

Tipsettan

Agobra Rubin är en häst som vi alltid gillat och nu ser han verkligen läcker ut för dagen. Senast fick han springa  undan som han ville­ i sin egen ensamhet och var aldrig det minsta hotad. Han har blivit allt snabbare bakom­ bilen och vi är inne på att han kan fronta om kusken vill. Frågan är dock om inte det bästa är att avvakta och låta de anda göra upp om ledningen, för det finns en sak som oroar oss: även om Anna Isabelle Karlsson är en mycket duktig kusk är det inte lätt att hävda sig mot gubbväldet. Risken finns, om hon kör till ledningen, att Jorma Kontio och Åke Svanstedt, 113 år om man lägger ihop deras åldrar, ska pinka revir och inte låter henne få bestämma som hon borde få göra med en så bra häst. Vi tror att Agobra Rubin är bra nog att avgöra med en tung slutrunda i spåren.

Motbuden

Holy Smoke har radat upp segrar och är förstås ett givet bud igen, oavsett om han jagar ledningen eller körs bakifrån. Zwack har kanske inte formen på topp, men han är ruskigt startsnabb och van hårdare motstånd.

Skrällbudet

Zerba G. kan avsluta snabbt med en vilsam resa.

Spetsbudet

Någon av de tre vi har streckat bör sitta i ledningen kort efter start.

! Statistik­vinnaren

Cosmo M.L.

V86-2

Loppet

Stolopp.

Tipsettan

Global Limit var mycket bra senast, oväntat bra till och med eftersom det handlade om årsdebut, borde ha gått framåt ytterligare med loppet i kroppen och kan fronta, men är inte beroende av det.

Motbuden

Tilda Palema har sett fin ut och agerat lite förbättrat på slutet, även om det blev galopp senast. Gången före blev hon lite­ onödigt avslagen från ledningen. Voltstart och andraspår­ är frågetecken för henne, men känslan är att hon i samarbete med Åke Svanstedt klarar av att gå felfritt. S.H.T.Blackpearl har formen på topp. ­Goop-duon Outstanding Night och Sudoku står billigt inne och har normalt sett bra chans att blanda sig i segerstriden.­ På en 800-metersbana med ett upplopp som är så fruktansvärt kort som det är på Åmål är det ändå­ stentufft att hinna fram till seger från kön, även om båda­ gynnas av det lilla fältet, så kanske att man ändå­ ska fundera på att strecka dem fast vi ratar dem. Vi streckar istället Rose’s La Nena som borde hamna bra till och är klart bättre än raden visar.

Skrällbudet

Pippi är lite svår att sätta in i konkurrensen, men hon har gått bra på slutet och ska nog passas.

Spetsbudet

Öppen spetsstrid, men mest tror vi på springspåren, kanske fördel för vår tipsetta Global Limit.

! Statistik­vinnaren

Global Limit.

V86-3

Loppet

Tre streck är lika med nästan helgardering.

Tipsettan

Tekno Jerkmin fick en omöjlig resa i samma lopp som Bottem Faks senast. Höll starkt, revansch nu?

Motbuden

Bottem Faks har både bra läge och kusk. Art Kjarvald, bästa hästen?

Skrällbudet

Theoball?

Spetsbudet

Bottem Faks?

! Statistik­vinnaren

Bottem Faks.

V86-4

Loppet

Dåligt lopp.

Tipsettan

Hoboken är en duglig häst som här har en mycket bra uppgift. Han är van vid hårdare motstånd, mycket hårdare, och det vet nog konkurrenterna om vilket kan innebära att Hoboken får en del gratis. Vi tror, nej räknar med, att han tar ledningen tidigt och sedan inte släpper någon över bron.

Motbuden

Going Strong har ryckt upp sig betydligt och vinner lopp snart. Redan nu ifall favoriten skulle ha en sämre dag? Arthur Boko bör också räknas, men bara baserat på en insats, den näst senast då han var fin på barfotabalans. Gången efter blev det galopp och därefter har han varit struken, så ett halvt frågetecken är han trots att han alltså var bra när han senast skötte sig.

Skrällbudet

Det finns inte så många vettiga hästar i detta dåliga lopp i denna dåliga omgång. Danger Rose och ­Passion är ändå värda att se upp med.

Spetsbudet

Hoboken.

! Statistik­vinnaren

Hoboken.

V86-5

Loppet

Var är alla treåringar? Bara åtta som provar lyckan. Resten knäckta av E3?

Tipsettan

Det här ser ut som en perfekt uppgift för Com Åstad. Med reservation för att hästarna är orutinerade och det kan dölja sig någon startraket i fältet tror vi inte det, utan att Com Åstad bör hålla ledningen. Hon lär sedan få hållas i det tempo som kusken bestämmer, och hur sedan någon ska mäkta med att plocka ner henne över Åmåls kota upplopp är mycket svårt att se då Com Åstad är en flyfotad dam.

Motbuden

Ska bli intressant att se vilken taktik Björn Goop väljer med Ipod som var fin i debuten. Goop har rygg på vår tipsetta i starten och om han chansar i rygg på denna­ är han garanterad en fin resa och fina prispengar­ å ena sidan. Å andra sidan måste han lita till turen, att tempot blir det rätta och att luckan dyker upp i tid om han ska ha någon chans att spurta till seger, Ipod alltså,­ inte Björn Goop, för än har ingen kusk spurtat till seger. Vi tycker ändå att det alternativet är bättre än det andra, som är att Björn Goop helt enkelt räknar med att Ipod är en bättre häst och att han kan slå Com Åstad den tunga vägen. För det tror vi inte att han kan göra, inte med bara ett lopp innanför västen. Aslan­ Doc var bra i årsdebuten och har överhuvudtaget

inlett karriären lovande.

Skrällbudet

Om vår tipsetta gör bort sig kan hästar som Wirano Wallstreet och Dollydoo Laday blanda sig i det hela.

Spetsbudet

Com Åstad är det naturliga budet. 

! Statistik­vinnaren

Ipod.

V86-6

Loppet

Två hästar höjer sig, men vi jobbar på skräll.

Tipsettan

You Talking to Me får tipset på läget, han kan tidigt hitta till ledningen. Är dock inte helt pålitlig.

Motbuden

Jonathan Palema är nog bästa hästen, men han har blandat och gett.

Skrällbudet

Quiz Lavec.

Spetsbudet

Felfri: You Talking to Me.

! Statistik­vinnaren

Re Turbo.

V86-7

Loppet

En doft av Gulddivision över detta lopp.

Tipsettan

G.H.Nemo har haft problem med en hovböld och det har blivit­ en lång vila efter den senaste starten i mitten­ på april. Nu tror inte­ vi att det spelar så stor roll för G.H.Nemo som brukar prestera­ på en hög nivå, alltid,­ och han bör ha en bra chans från de flesta positioner.­ Ett tänkbart spikförslag.

Motbuden

Det är inte helt omöjligt att det går undan från start i det här loppet och det skulle i så fall vara väldigt gynnsamt för Åke Svanstedts duo Gossip’s Winner och Conrads Garland. Den förstnämnde är aningen jämnare i sina prestationer, men den senare är mycket speedig och har perfekta startryggar. Baht Launcher säljer sig dyrt från ledningen.

Skrällbudet

Photo Sea är startsnabb och har en härlig form.

Spetsbudet

Mycket svårt att ta en längd på Baht Launcher, men startsnabba utmanare är något som det inte råder brist på i detta lopp och det kan bli så att någon kör mot honom.

! Statistik­vinnaren

Baht Launcher.

V86-8

Loppet

Återigen nästan heltäckt med tre streck?

Tipsettan

Blackward är inte bästa­ hästen, men det fina läget­ i jämförelse med de värsta­ konkurrenterna­ gör att väldigt mycket talar­ för honom. Han bör pipa­ till ledningen, den position han trivs bäst i, och blir sedan svårfångad.

Motbuden

Även här har Åke Svanstedt en stark duo med i loppet. Jocke är nog loppets mest kapabla häst, men han dras med vissa aktionsproblem och även om han höll stark senast såg han inte helt perfekt ut. Det har däremot Hyacint gjort på slutet. Från tolftespår på Åmåls 800-metersbana kan det ändå bli för tufft. Ett givet streck är hon trots det.

Skrällbudet

Rite on G. har inte startat på drygt två månader och formen är ett frågetecken, farten finns dock för att blanda sig i det hela om  han skulle vara på topp.

Spetsbudet

Blackward.

! Statistik­vinnaren

Jocke.

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Trav

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!