Trav

Superhästens förlust – galopperade bort sig

TRAV

Så gick det i Yonkers Trot.

Det skulle bli ännu en uppvisning och världsrekordjakt.

Av det blev inget när fenomenet Googoo Gaagaa galopperade bort sig i Yonkers Trot natten till söndag svensk tid.

Endast fyra motståndare vågade möta upp när färske världsrekordhållaren Googoo Gaagaa anmälde sitt intresse till det första benet i travsportens Triple Crown på 800-metersbanan Yonkers i New York.

I efterhand ångrade nog många att de inte var med.

Hästen som förbluffat travvärlden i sina senaste starter stod nämligen inte alls att känna igen.

Efter att ha försvarat ledningen från innerspår och släppt ifrån sig kommandot till hårt pressande Archangel högg Googoo Gaagaa i galopp i andra svängen.

Megafavoriten jagade snabbt ikapp fältet, men galopperade på nytt på samma ställe knappt 300 meter från mål.

Istället gick segern till Archangel som höll friskt tempo i täten och landade på 1.11,0/1 609 meter auto, löpningsrekord och tangerat banrekord.

– Jag såg inte att det var några problem med Googoo Gaagaa när vi körde förbi honom, men hoppades att han skulle göra ett misstag och vi hade tur att det blev så, kommenterade segerkusken Jim Morrill Jr som givetvis även hade beröm åt sin egen häst:

– Det är en stor, stark hingst som är ett nöje att köra. Även om det är svårt att tro nu så är han faktiskt inte som bäst i ledningen. Han är fortfarande lite grön och kommer bättre till sin rätt när han får gå bakifrån.

Det var sjätte segern på sju starter i år för Archangel som fick cirka 1,5 miljoner kronor.

Googoo Gaagaa kom i mål som fyra långt efter täten.

Ännu tunnare var uppslutningen i stonas avdelning, Hudson Trot. Två(!) konkurrenter ville ta upp kampen med kulldrottningen Check Me Out och kriga om den sammanlagda prispotten på cirka 1,3 miljoner kronor. Här höll favoriten för trycket efter att ha fått jogga runt i ledningen på 1.12,2/1 609 meter auto.

Kanal 75

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Trav

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!