Klart: 16.20 för V75 fortsätter

Starttiden 16.20 på V75 på lördagar kommer fortsätta framöver, det meddelade Svensk Travsport under torsdagen
Starttiden 16.20 på V75 på lördagar kommer fortsätta framöver, det meddelade Svensk Travsport under torsdagen

Starttiden 16.20 på V75 fortsätter.

Det meddelar Svensk Travsport i dag.

– Det här har varit ett tufft beslut att fatta, säger Johan Lindberg, generalsekreterare på Svensk Travsport, i ett pressmeddelande.

Det blir start klockan 16.20 på lördagar på V75 även framöver – men med en satsning på arenaupplevelsen gällande V75-dagarna. Det meddelar Svensk Travsport i ett pressmeddelande under torsdagseftermiddagen.

Spelomsättningen på V75 sedan ändringen av starttiden till 16.20 har varit positiv, men arenaupplevelsen har blivit lidande och publiksiffrorna har fallit hastigare än tidigare på lördagarna det senaste året.

Därför inleder man redan i vinter en satsning på arenaupplevelsen gällande V75-dagarna.

”En av nycklarna”

– Det här har varit ett tufft beslut att fatta, men ATG är bestämt i sin övertygelse att starttiden 16.20 är en av nycklarna till den positiva spelutvecklingen som varit på lördagar och även om motståndet bland våra medlemmar och aktiva är i enkätsvaren är övervägande, så finns det delade meningar om starttiden, säger Svensk Travsports generalsekreterare Johan Lindberg., säger svensk Travsports generalsekreterare Johan Lindberg i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Svensk Travsports styrelse får på mötet den 26 oktober ett antal konkreta publikåtgärder att ta ställning till. Vi jobbar på att få loss pengar, men utan att behöva låna från pokalåret, för att göra bättre evenemang på lördagar för banpubliken.

En av de största anledningarna till att V75 även fortsatt kommer starta klockan 16.20 på lördagar är det så kallade pokalåret 2018, då hästsportens spelbolag ATG ska leverera 270 nya miljoner till den svenska travsporten.

– Som vi tidigare berättat gällande pokalåret kommer en satsning på unga hästar, där inget treåringslopp i Sverige 2018 kommer köras med mindre än 50 000 kronor i förstapris och vi räknar med att i höst kommunicera ytterligare positiva nyheter gällande pokalåret. Självklart står prissummorna i V75 mycket högt upp på listan över var vi och många aktiva vill styra pengar i nästa steg, detta som en direkt följd av den ökade omsättning på lördagar, säger Johan Lindberg.

ATG har varit tydliga

Johan Lindberg har i sin roll som generalsekreterare flera rådgivande organ. ”Referensgrupp bana” innehåller tjänstemän och förtroendevalda från banorna. ”Referensgrupp bana/bas” innehåller tjänstemän och förtroendevalda både från basorganisationer och travsällskap.

– Vi träffades i båda konstellationerna förra veckan och där fanns en stor enighet att fortsätta med 16.20. Att riskera att störa pokalåret i det här läget skulle vara fel, var den allmänna uppfattningen, säger Johan Lindberg.

Spelbolaget ATG har varit tydliga i sin hållpunkt gällande starttiden för V75 på lördagar och vd Hasse Skarplöth ser fortsatt positivt på bolagets omsättningsutveckling.

– Våra ägare har ställt krav att ATG 2018 ska öka bidraget till sporten med 300 miljoner kronor. För att nå dit måste ATG investera i både nya och bättre kundupplevelser. V75 hade haft en vikande trend omsättningsmässigt och den nya startiden klockan 16.20 var en av flera åtgärder som genomfördes i fjol. Därefter har omsättningen gått uppåt. ATG är helt övertygade om att starttiden är en så viktig komponent i den omsättningsökning vi ser att det är en för stor risk att ändra på konceptet nu. Det finns däremot ingen prestige i klockan 16.20 och ser vi att omsättningen sjunker, och vi kan härleda detta till starttiden, så kommer vi givetvis att lyfta frågan, säger ATGs vd Hasse Skarplöth och fortsätter:

– Jag är tacksam över att vi fortsatt har sportens förtroende och kan fortsätta satsa med full kraft mot 2018. Med alla de parametrar vi känner till idag är jag trygg med att leverera pokalåret, förtydligar Hasse Skarplöth.

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ämnen i artikeln