”Delar inte ut någon inbjudan i nuläget...”

avMadeleine Brohlin

TRAV

Solvalla-chefen om ”Blocketfyndet” Food Money: ”Tycker fortfarande det är tidigt”

Foto: Kanal 75
Markus Myron.

Fansen kräver att Food Money ska få en inbjudan till Elitloppet.

Men Solvallas sportchef Markus Myron avvaktar.

– Jag stänger inga dörrar men kommer inte i nuläget dela ut någon inbjudan, säger han till Trav365.

Trav–Sverige vill se ”Blocketfyndet” Food Money i Elitloppet. Efter att hästen ännu en gång var tvåa bakom Stefan Melanders stjärna  Nuncio började snacket dra igång om att Food Money måste få en inbjudan till Elitloppet.

Under onsdagskvällen svämmade sociala medier över av reaktioner från travfansen. Alla var ense: Ge Food Money en inbjudan till miljonloppet.

Trav365 når Solvallas sportchef Markus Myron över telefon på torsdag förmiddag – och han är imponerad av Food Money.

– Food Money en jättefin häst som gått kanonbra i två lopp som tvåa bakom Nuncio. Han är snabb och har en härlig historia. Det är även en härlig krets kring hästen, så han har potential att bli folkets häst.

– Det är en häst som definitivt har stärkt sina aktier och skapat intresse efter sina två senaste starter. Jag stänger inga dörrar men kommer inte i nuläget dela ut någon inbjudan.

Varför inte nu?

– Det är en bra fråga. Jag tycker fortfarande det är tidigt. Vi har bjudit in två hästar hittills. Jag kan känna att jag gärna vill bjuda in på segrar nu i början och bjuda in hästar som sätter nosen först. Och som gärna vinner på ett bra sätt. Jag tycker att jag är i den fasen än så länge – så får vi se inom kort.

Vad skulle en sådan här häst betyda för Elitloppet?

– Det är naturligtvis jätteroligt. Det är många travfans som tycker det är spännande när det kommer en underdog som ska mäta sig mot värdseliten. Jag tror inte att det var många som gick och tänkte i de här banorna runt Food Money för någon månad sedan. Det är just efter de två senaste prestationerna som varit riktigt vassa som man börjar spekulera kring Elitloppet. Det är det som är charmen med travsporten. Det kan dyka upp en stjärna lite vart som helst. Det är inte enbart de största stallen som alltid har de hästar med bästa formen i varje lopp. Men jämna mellanrum dyker det upp en riktigt bra häst, som har toppform, från mindre aktörer. Det är viktigt att värna om det inom travsporten oavsett om det är Elitloppet eller något annat lopp.

Nuncio, vad är status där? Avvaktar du med inbjudan?

– Inget nytt där. Men visst var han underbar igår, säger Markus.

ARTIKELN HANDLAR OM

Elitloppet

Trav