– Det ser vi gärna många repriser på

TRAV

BETYGEN lopp för lopp efter V75 Håller du med?

Foto: Trav365:s experter Pontus Chorell och Mathias Blomquist hyllar superduellen mellan Anna Mix och On Track Piraten.

Travet gör som Sportbladet i övrigt: Vi sätter plusbetyg på prestationerna.

Trav365:s experter Pontus Chorell och Mathias Blomquist ger fem plus till On Track Piraten och hyllar duellen mot Anna Mix.

– Det här upploppet ser vi gärna många repriser på, säger de.

Här är deras dom efter V75 på Färjestad. Vad tycker du?

✓ V75-1:

Loppet:

Kommentar: Dajmen Am tog hand om ledningen då Tobago Bay galopperade. Favoriten Azzaro la Marc hamnade utvändigt ledaren och då var loppet låst. Ut på slutrundan attackerade Global Signature i tredjespår och han vara bara bäst och avgjorde säkert före en tapper Azzaro la Marc.

Vinnaren: 11 Global Signature

Kommentar: Fick göra grovjobbet ute i tredjespår på slutrundan men kunde ändå avgöra säkert över upploppet. Riktigt rejäl insats av Joakim Wallins häst.

Segerkusken: Kenneth Haugstad

Kommentar: Tvingades attackera först i tredjespår men det var snyggt av Haugstad att hålla hästen i trav över upploppet då det var nära passgång. 

Loppets : Dajmen Am

Kommentar: Dajmen Am spelades till andrahandsfavorit och tog enkelt hand om ledningen. Trots att tempot var relativt lågt var hästen slagen redan in på upploppet och det var ingen bra prestation.

V75-2:

Loppet:

Kommentar: Hästar över banan i hela loppet kändes det som. En av dem som harvade ute i spåren var favoriten Fender som det verkligen strulade för och han var förklarligt utan chans till segern. Jätteskrällen Finnskog Fokus attackerade med varvet kvar och han lyckades sedan hålla nosen först före en tapper Blås Undan.

Vinnaren: 14 Finnskog Fokus

Kommentar: 56-oddaren Finnskog Fokus behöver verkligen inte be om ursäkt för den här segern då han gick göra en hel del grovjobb under slutrundan.

Segerkusken: Torbjörn Jansson

Kommentar: Tobbe är en erkänt duktig kallblodskusk vilket han åter visade. Det var snyggt att lotsa in den här överraskningen och bra gjort av Sir Toby att hålla hästen motiverad hela vägen.

Loppets : Per Nordlund

Kommentar: Per Nordlund orsakade två omstarter och fick således åka ut bakvägen med sin Liheim Svarten.

✓ V75-3:

Loppet:

Kommentar: Löpningsförloppet blev nog så som många förväntade sig med On Track Piraten i ledningen, Anna Mix utvändigt och Nadal Broline i andra par utvändigt. Det blev en otroligt häftig avslutning där ingen av topptrion ville ge sig men den som drog det längsta strået till slut var dala-hästen On Track Piraten. Vi måste även ge tvåa Anna Mix högsta betyg, hon gjorde ett ruskigt lopp på nytt!

Vinnaren: 4 On Track Piraten

Kommentar: Pang till ledningen och sedan fick Piraten bestämma tempot en bit innan Anna Mix kom upp utvändigt. Det såg segt ut för On Track Piraten in på upploppet men hästen kämpade storstilat och lyckades precis hålla undan för en tapper Anna Mix. Det här upploppet ser vi gärna många repriser på!

Segerkusken: Johnny Takter

Kommentar: Takter gjorde inga fel och han höll igång sin häst snyggt till en knapp seger.

Loppets : Candor Hall

Kommentar: Visserligen var det stenhårt motstånd men Candor Hall tappade lite för mycket för att gå godkänt från positionen rygg på ledaren.

✓ V75-4:

Loppet:

Kommentar: Destiny Am fick tidigt överta ledningen. Algot Zonett landade efter en bit utvändigt om denne efter en tung inledning i tredjespår. Algot Zonett pressade på den sista långsidan och i rygg på han satt skräll Baron Gift med Rickard Svanstedt och väntade på luckan. Den kom perfekt för Svanstedt jr och hästen spurtade enkelt förbi konkurrenterna.

Vinnaren: 7 Baron Gift

Kommentar: Inledde först i andraspår men blev tidigt avlöst av Algot Zonett. Luckan kom sedan perfekt in på upploppet och hästen växlade enkelt ner motståndarna och det var ett riktigt bra intryck Baron Gift gav.

Segerkusken: Rickard Svanstedt

Kommentar: Var kylig och satt kvar när attackerna kom ut på den sista långsidan. Luckan kom som ett brev på posten in på upploppet och Svanstedts kyla var nog loppavgörande.

Loppets : Perfect Dynamite

Kommentar: Det var en del snack om Perfect Dynamite men han galopperade hejdlöst bakom bilen och var aldrig ens nära att ställa sig i trav.

✓ V75-5:

Loppet:

Kommentar: Odramatiskt lopp där Come Back tog hand om ledningen och sedan fick bestämma precis som han ville. Han hade sedan inga som helst problem att gå undan till en enkel seger.

Vinnaren: 4 Come Back

Kommentar: Come Back fick bestämma i ledningen men vann lätt och behöver inte be om ursäkt för segern.

Segerkusken: Ulf Ohlsson

Kommentar: Ohlsson snodde åt sig ledningen, dämpade tempot och satt sedan undan över upploppet. Inga problem för vasse Ohlsson!

Loppets : Robert Bergh

Kommentar: Bergh satt och sov när attacken från Darius Boko kom. Berghs styrning Mellby Drake fick då chansen alldeles för sent och gick i mål med en hel del krafter kvar.

✓ V75-6:

Loppet:

Kommentar: Mellby Collector fick bestämma i spets. Bryssel inledde i rygg ledaren men gick ut utvändigt ledaren efter ett varv. Dryga varvet från mål attackerade Johnny Takter med Aron Palema men denna blev programenligt kvar ute i tredjespår. Bryssel pressade sedan hårt på ledaren genom slutsvängen och kunde gå undan till en säker seger.

Vinnaren: 2 Bryssel

Kommentar: Gjorde en rejäl insats och vann den tunga vägen. 

Segerkusken: Björn Goop

Kommentar: Valde rygg på ledaren till en början men klev ut i dödens efter ett varv. Svarade ut värsta konkurrenten varvet kvar och kopplade sedan ett säkert grepp in på upploppet. Snyggt Goop.

Loppets : Johnny Takter

Kommentar: Sveriges sämste taktiker av toppkuskarna? Vore intressant att veta hur Takter egentligen tänkte när han attackerade? Han kan väl inte ha trott att Goop skulle släppa ner honom? Takters uppsittning, Aron Palema, gjorde en femstjärnig insats men efter kuskens taktikval var han ändå helt chanslös.

✓ V75-7:

Loppet:

Kommentar: Det gick våldsamt snabbt in i den första svängen men Next to None Sib lyckades precis hålla upp ledningen. Han fick sedan dämpa tempot en bit men var ändå tidigt slagen. Först ute i tredjespår gick Furious Francis bra och kopplade greppet men han kunde inte svara ”skuggan” Fossens Bonus som avgjorde säkert den sista biten.

Vinnaren: 11 Fossens Bonus

Kommentar: Fick ett fint lopp men avgjorde på ett bra sätt.

Segerkusken: Magnus Jakobsson

Kommentar: Magnus hittade en bra rygg och hästen tackade för det genom att spurta till enkel seger. Säkert en otroligt skön seger för duktige hemmatränaren Jakobsson. 

Loppets : Next to None Sib

Kommentar: Favoriten fick visserligen öppna snabbt men han packade ihop fullständigt över upploppet och var riktigt dålig. 

Usel

Underkänd

Godkänd

Bra

Mycket bra

Landslagsklass/världsklass

Pontus Chorell/Mathias Blomquist