Sportbladets DD-tips

TRAV

Expertens system och tankar

Här är Sportbladets DD-tips till loppen på Bollnäs, söndag 4 december.

Spelstopp 17.30 TV 12 16.00 ATG24 14.30

✓ DD-1:

Rankning: 6–10–4–7–5–8–3–1–12–9–2–11.

Kommentar: Madame Love fick det lite för tufft i ledningen senast och var slagen tidigt mot betydligt hårdare motstånd än det hon möter i dag. Oavsett om hon kommer till ledningen eller inte bör hon ha bra chans förutsatt att formen sitter där. När hon vann näst senast var hon fin, men då var motståndet enkelt. Survival Kit var med i samma lopp som Madame Love senast och han långspurtade då starkt. Men han är trög i loppen och det är inte säkert att kusken får fart på honom, det här är ju ett amatörlopp. Falco di Quattro har inte sett som bäst ut på slutet men förhoppningsvis är han i bättre skick nu när han gör debut i ny regi. Han är van vid betydligt hårdare motstånd än det här. Mellby Don Juan är en bra häst för klassen men senast var han tveksam. En tillfällighet eller vikande form? Den här starten får utvisa det. Bältra Spider brukar kunna bli lite underskattad, vi tycker att han är rätt så bra.

✓ DD-2:

Rankning: 1–4–7–2–12–6–3–5–10–11–8.

Kommentar: I V64-avslutningen tycker vi att det ser bra ut för Perfection Laday som har spetsläge. Han har dock inte segrat ihjäl sig så här långt så vi vill inte lägga alla våra ägg i samma korg och spika honom på allt. Nöjer oss med att göra det på DD-spelet. Tyron Power känns svårbedömd men i grund och botten bör han vara bästa hästen. Så om tränaren bara försatt honom i bra skick bör han sluta långt framme. Loppets formstarkaste häst är troligen Oneofthosedays.

✓ DD-systemet 1 rad

DD-1: 6 Madame Love.

DD-2: 1 Perfection Laday.

✓ Vem tar spets?

DD-1: Madame Love får överta från Molasses?

DD-2: Två startsnabba hästar, Perfection Laday och Oneofthosedays. Den förre tog en längd på den senare senast, så mycket talar för att Perfection Laday håller ledningen.

✓ ! Statistikvinnarna

DD-1: Tweener.

DD-2: Tyron Power.

Per Nicklasson

ARTIKELN HANDLAR OM

Trav

Spel