Nybrink: ”Upp med korten på bordet...”

TRAV

Expertens krönika med tipsen till loppen på Gävle

Vem måste vinna i V75-7?

Vilka behöver bara lalla med?

Upp med korten på bordet Myron.

Annars kan vi inte spela.

Med bara en dryg vecka kvar till Elitloppsfinalen ska, i Gävles guldfinal med 400 000 kronor till vinnaren, tio hästar slåss om en friplåt till Solvallas juvel. För några av dem är situationen annorlunda, det kan vara så (fiffigt) att de får vara med ändå.

Nu tycker jag inte att det är fel, att de kan ha fått ett halvt löfte av Solvallas sportchef Markus Myron. Att om de inte skämmer ut sig i Gävle får de en inbjudan ändå. Vinna är inget krav, bara att prestera väl.

En sådan häst kan vara fjolårs­vinnaren Magic Tonight, han borde ha ett öronmärkt Elitloppskort om han visar form. Knallhårde sluggern Mosaique Face, tvåa förra året, är en annan tänkbar.

Problemet uppstår när vi spelare ska ta ställning till V75-7. Vem måste vinna för att ta platsen i Elitloppet? Vilka kommer istället försöka spara sig men samtidigt glänsa för Myron (som fastlåst trea)? 

Jag tycker att Myron, för oss spelares skull, ska berätta vad som gäller. Upp med korten. Ge oss förutsättningarna innan vi lämnar in.

Om han krånglar får tränarna till de hästar som har halva inne träda fram.

Transparens, brukar alla viktigpettrar prata om. Nu är jag en sån.

Jag måste bara gardera här

V75-1: Seedorf O.M.F. är omgångens mordvinnnare. Om han fungerar. Tycker inte ni tänker fel om ni spikar men det är inget jag praktiserar. Hästen har galopperat i två av de fem senaste starterna och var väl ändå aningen försämrad senast? Dessutom är han störst favorit i omgången. Ring, ring, ring.

Jag måste gardera, tar många och varnar för Owen Face som brukar spöa Nuncio till vardags.

V75-2: Jättefina hästar och egentligen många. Men jag spelar på att Veijo Heiskanen vinner från dödens med Tellmeastory. Det gjorde de senast i ett V75-lopp. De kan göra det igen på en ultrasnabb Gävleoval.

 V75-3: Pratade med Robert Ekström i helgen och han hade precis kört intervaller med Jeppas Maxi. Det bubblade i honom. Hästen låg mycket lägre i puls än tidigare, trots samma farter.

Som pulsintresserad sportfåne går jag igång på sånt. Är inte låg puls under ansträngning ett form­besked så finns det inga såna. Spikar och bläddrar. Heja Åland.

Måste nog vinna för biljett

V75-4: Tangen Haap är den matematiska vinnaren av kallblodsloppet. Han travar 1.23,5 och då är det svårt för bland annat Skummis att hålla undan 40 meter. Skummis är annars en jättefin häst som syns på banan. Men jag spikar alltså emot.

V75-5: Tre hästar utöver det vanliga, det är slutsatsen efter en kvart i lopparkivet. Ceasar Sisu var dunderbra i comebacken, M.T.King of Cash sprang som aldrig förr med jänkarvagn senast (är det motor i dem?) medan Cash a Cheque Em svarade för en grym debut för Stig H Johansson senast.

V75-6: Ärligt talat, fråga någon annan. Borde göra som en seriös, före detta kollega på V75-Guiden, vägra ranka. Men okej, ta med Legoholm Zon.

V75-7: Nimbus C.D. måste nog vinna för att få vara med i Elitloppet. Ingen ”kondom på” där alltså. Men mest tror jag på Västerbo Highflyer, eller Food Money kanske? Allergisk senast ju.

Micke Nybrink

ARTIKELN HANDLAR OM

V75

Spel

Trav