Matildas dröm - kör under Elitloppshelgen

TRAV

Fick beskedet via sitt Twitterkonto: ”Hade något roligt att berätta...”

1 av 3

Matilda Persson skapade rubriker när hon blev den första rullstolsburna kusken i Sverige.

Nu går hennes kuskdröm i uppfyllelse: hon ska köra lopp under Elitloppshelgen på Solvalla.

– Det känns overkligt, säger hon.

När Matilda Persson gjorde kuskdebut i februari blev det stor uppståndelse i media.

Hon var den första rullstolsburna kusken att köra travlopp och Matilda uppmärksammades i lokalmedia, SVT, och kvällstidningar.

Nu är Matilda tillbaka i hetluften då hon är aktuell inför Elitloppshelgen. Matilda kommer att köra ”Gymnasieutmaningen” på Solvalla under Elitloppshelgen. Hon har fått ett wild card för att slåss med gymnasieelever från landets travskolor under fredagen.

– Det känns jättekul och spännande att få en sådan här chans och så tidigt i karriären. Det var jag inte beredd på.

– Jag har varit på Solvalla under Elitloppshelgen flera år och har aldrig kunnat tänka mig det här. I fjol när jag var där hade jag inte ens kusklicens.

Hur reagerade du när du fick inbjudan?

– Jag blev väldigt glad. Jag tänkte inte så mycket, mer än att det kändes bra att få erbjudandet. Det kändes lite overkligt. Men efteråt har jag funderat lite på vad jag har gett mig in på, säger hon och skrattar.

Hur kommer det här sig?

– Jag intervjuades för sajten Maharajah.se och de frågade vad min högsta dröm var att göra i travsammanhang. Jag sa att det vore jättekul att få köra Eitloppshelgen och det tog han seriöst och ringde upp Glenn Elo på Solvalla. Sedan skrev han som driver Maharajah.se till mig på Twitter och gjorde ett inlägg att han hade något roligt att berätta om Elitloppshelgen. Så jag ringde till Glenn och fick veta mer.

Hur förbereder du dig?

– Det är inte så långt kvar. Jag har kört lite lopp och provlopp. Jag har försökt ladda upp mentalt.

Hennes egna hästar kan inte vara med i loppet - så nu hoppas Matilda att hon blir uppsatt på en bra häst.

– Jag står på kusklistan så jag hoppas att jag får en häst. Jag får bara köra i min säkerhetsvagn sedan är det bara att hoppas att det är okej för båda hästen och ägaren, säger hon.

ARTIKELN HANDLAR OM

Trav