Redén med tre hästar till start i storloppet

Foto: Får Daniel Redén anledning att fira på lördag?
TRAV

Jämtlands Stora Pris i Östersund på lördag med 700 000 kronor till vinnaren.

Då har Daniel Redén tre av de tio hästar stora startfältet.

– Det är bra, säger Daniel Redén till Trav365.

Västerbo HighFlyer.

Windy Ways.

Call Me Keeper.

Det är tre av de tio hästarna som kommer till start i storloppet Jämtlands Stora Pris i Östersund på lördag.

Alla tre hästarna tränas av Solvallas Daniel Redén.

Vem han tror mest på?

– Call Me Keeper, absolut, säger Redén.

”Vad som helst kan hända”

Travets elitserie V75 gästar på lördag Östersund, där det arrangeras kvällstrav. Första start för kvällen är 18.15, V75 startar 20.30 och storloppet Jämtlands Stora Pris, som avgörs som V75-6, beräknas starta 22.24. Lagom till 22.30 på lördagskvällen kan det därför vara dags för Daniel Redén att inta vinnarcirkeln.

– Alla mina tre hästar fick optimala utgångslägen, jag är nöjd med spåren. Även för Call Me Keeper som fick bakspår, han är ju inte så startsnabb så härifrån slipper han hamna på vingel, säger Daniel Redén till Trav365.

Vad säger du om att ha tre hästar till start i storloppet Jämtlands Stora Pris?

– Det är bra. Jag vet inte om jag haft tre hästar till start i ett och samma storlopp förut, det tror jag inte i varje fall. Det är givetvis jättekul, och hästarna har ju tjänat sin plats då de har tillräckligt med startpoäng för att vara med. Varje häst är en enskild individ i vårt stall, alla gör sina egna prestationer och det ska bli jäkligt spännande för de har så bra utgångslägen alla tre. Vad som helst kan hända.

”Tyckte synd om hästen”

Vem tror du mest på i din trio?

– Fy fasiken, det är svårt, men självklart måste jag tro Call Me Keeper, jag tror han kommer göra ett väldigt bra lopp, men jag har två andra luringar med, säger Daniel Redén och fortsätter:

– Västerbo HighFlyer fick bra utgångsläge och det känns som att han har riktigt bra form igen. Windy Ways fick perfekt utgångsläge för hennes del, nu slipper hon springa på styrka, nu kan hon utnyttja sin speed istället. Det passar henne mycket bättre att få smyga med.

Men det är ändå Call Me Keeper som du har störst tilltro till?

– Ja, absolut.

Till och med bra segerchans?

– Ja, det tror jag. Jag tyckte att han gjorde ett jäkla lopp i Elitloppet senast, kusken Franck Nivard valde att ta ut hästen ur fältet då han tyckte synd om hästen för att han fick ett sådant tufft lopp. Jag var impad av hästen som sprang 1.09 i ett varv ute i spåren, och han var inte trött då kusken tog ut honom.

När bär det av mot Östersund?

– Jag vet faktiskt inte ännu, men det lutar åt lördag morgon. Vi har 52 mil härifrån, och det känns som det blir lördag morgon, säger Daniel Redén.