Avstängt bolag – åter fria att spela

Publicerad 2016-11-18

Den 27 oktober startade ATG en utredning mot det tyska spelbolaget Hamburger Trab-Zentrum och dess underleverantörer – efter rakebackfusk.

Under utredningsperioden stängdes de utländska spelbolagen av.

Nu får de återigen spela på ATG:s produkter.

– De har samarbetat fullt ut under utredningen, säger ATG:s säkerhetschef Magnus Lunner i ett pressmeddelande.

ATG:s säkerhetschef Magnus Lunner och vd Hans Skarplöth

Det var efter att facktidningen Travronden avslöjade att en av det tysk-maltesiska spelbolaget Hamburger Trab-Zentrum (HTZ) underleverantörer erbjöd svenska spelare att registrera sig hos dem och spela på ATG:s produkter med rakeback, så kallade rabatter, som ATG valde att starta en utredning.

Under utredningen har de aktuella bolagen varit hindrade från att spela på ATG:s produkter.

Nu meddelas det att från och med i dag, fredag 18 november, får HTZ och dess underleverantörer åter spela på ATG:s produkter.

”Brister i kommunikationen”

– HTZ har samarbetat fullt ut under utredningen. Utredningen visat att orsaken till att Pferdewetten erbjöd rabatter och tillät svenska kunder att spela på ATG:s produkter hos dem var ett mjukvarufel i kombination med ett handhavandefel från Pferdewettens sida, säger ATG:s säkerhetschef Magnus Lunner i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Utredningen visar också att det funnits brister i kommunikationen mellan HTZ och underleverantörerna gällande de regler som gäller för spel på ATG:s produkter. Säger Magnus Lunner.

Under den utredning som ATG gjort så har det tysk-maltesiska spelbolaget skrivit avtalstillägg med samtliga underleverantörer som tydliggör att ATG:s vadhållningsbestämmelser gäller för spel på ATG:s produkter och att kunder från Sverige inte är tillåtna att spela på ATG:s produkter – via dem. Både HTZ och ATG kommer framöver också att skärpa tillsynen av alla bolag som erbjuder spel på svenska pooler på den tyska marknaden.

Trav365