– Ställer otroligt stora krav på oss

TRAV

Solvalla ska driva alla sina restauranger i egen regi

Foto: Solvalla har bestämt sig för att driva sina restauranger i egen regi.

Solvalla presenterar ännu en nyhet för travpubliken.

Från och med första juli kommer banan driva alla sina restauranger i egen regi.

– Det ställer otroligt stora krav på oss, säger Mats Rosén tillförordnad vd på Solvalla.

Solvalla satsar stort på upplevelser för travpubliken. I sommar är det premiär för deras nya startbil där nio personer ur publiken ska kunna åka med.

I april lanseras ett nytt servicecenter utanför restaurang Bistron. Där kommer Solvallas gäster att möta värdar som svarar på frågor om sport och spel.

En annan nyhet är att banan från och med 1 juli i år tar över restaurangverksamheten.

Maten ska locka besökare

Det innebär att Solvalla kommer driva restaurangerna Kongressen, Bistron, Ströget, Valla Krog och Festvåningen i egen regi. Målsättning är att maten ensamt ska kunna vara anledningen till ett Solvallabesök.

– Det ställer otroligt stora krav på oss och vi vill själva ta ansvaret för vårt varumärke och på vilket sätt mat och dryck stödjer vår vision: ”Upplevelser att längta tillbaka till”, säger Mats Rosén i ett press-utskick.

”Otroligt spännande”

Därför har man rekryterat Morgan Lydebring som restaurangchef. Morgan har under ett antal år varit inhyrd konsult åt den nuvarande restauratören och har haft en viktig roll under Elitloppshelgen. Han har även lång erfarenhet av mat och dryck på andra stora event, bland annat Volvo Ocean Race.

– Jag tycker att det känns otroligt spännande att få utveckla mat och dryck på Solvalla till en ny nivå, säger Morgan Lydebring.

ARTIKELN HANDLAR OM

Solvalla

Trav