BILDERNA: Så här blir tv-premiären

TRAV

Här är nyheterna i V75-sändningen inför Top 7: ”En extra krydda”

1 av 5
Under V75-5, som även är premiären av nya spelformen Top 7 kommer de sju främsta hästarna visas med en annan färg i positioneringssytemet. Varje 500 meter kommer dessutom den aktuella ställningen upp.

Ny grafik under loppet och frysta målfotobilder vid resultatredovisningen.

Så här blir tv-premiären av Top 7.

– Detta kommer ge en extra krydda till tittarna, säger Erik Westberg, sportchef för TV4-gruppen.

På lördag är det premiär av den nya spelformen Top 7 där det handlar om att pricka in de sju främsta hästarna i rätt ordningsföljd.

TV4-gruppens sportchef Erik Westberg är förväntansfull inför premiären i TV12 och TV4.

– Det blir en extra krydda till travsändningarna, som gör de ännu mer attraktiva och spännande att följa. Vi vill ligga i framkant och detta följer vår strategi som vi har för att alla våra sportsändningar. Travet gör redan i dag ett otroligt bra jobb, men detta är viktigt i konkurrensen, säger han till Trav365.

Fryser bilderna

Det stora utmaningen för TV4 och produktionsbolaget Kanal75, som håller i travsändningarna i TV4:s kanaler, har varit att kunna redovisa Top 7 på bästa sätt för tv-publiken.

Det innebär flera nyheter för tv-tittarna under V75-5 – i två olika steg. Loppet startar 17.50 direkt i TV12 och där kommer tittarna få se en helt ny grafik.

– Radarvyn kommer ändras, så efter varje 500 meter av loppet kommer de sju främsta hästarna visas med en annan färg, säger Westberg.

Resultatet av Top 7 kommer sedan redovisas i stora ”fyran” med start 18.00.

– Innan upploppet kommer vi frysa bilden med mer ingående grafik för att visa vilka hästar som är på gång att sluta topp sju. I studion kommer vi sedan frysa målfotot och visa det väldigt exakt bild för bild, stegvis, när respektive häst går i mål. Sedan kommer rätta raden och utdelningen.

Inget exakt mål

Vad betyder det att resultatet kommer visas i stora TV4 i stället för TV12?

– Det är fantastiskt att kunna visa det för en bredare målgrupp så klart. Ambitionen är att intresset ska bli så stort att man naturligtvis följer det tidigare i TV12.

Vad har ni för tittarmål på lördag?

– Vi har inget exakt mål just för lördag. Men, det är kul att det lanseras och vi tror väldigt mycket på det. Så det ska bli spännande att följa vad det kommer ge. Avdelning fem blir en extra grej för tittarna och vi hoppas att trenden med de fina tittarsiffrorna håller i sig.