– Svårt när flera hundra tittar på

Publicerad 2016-10-24

Sadri Shabani hos Kungs Frukt i Trollhättan

Kungs Frukt i Trollhättan är butiken som synts frekvent i ATG:s vinstlistor de senaste åren.

Den sista tiden har dock varit tung för ”miljonbutiken”.

I lördags spelade de dock in 627 000 kronor på V75.

– Efterlängtat, säger Sadri Shabani hos Kungs Frukt till Trav365.

Kungs Frukt i Trollhättan är butiken som synts frekvent i ATG:s vinstlistor de senaste åren.

I fjol spelade butiken in 25 miljoner kronor på trav till sina kunder och de tog också storslam på ATG-galan i Stockholm då de mottog pris för Årets Andels-ombud och Årets Största Ombud.

Början på 2016 var också stark då de spelade in tio miljoner kronor – på årets första månader.

Men sedan har det gått tungt för Kungs Frukt och deras namn har lyst med sin frånvaro i ATG:s vinstlistor den senaste tiden – fram till för ett par veckor sedan.

Nu berättar Sadri Shabani om den tyngre period som den framgångsrika butiken haft.

”Får välja människa eller bra spelare”

– När det gick som bäst för oss så sa jag till folk att ni förstår inte hur mycket jag läser på, det är 40 timmar i veckan gånger två, minst, säger Sadri Shabani till Trav365 och fortsätter:

– Jag har en butik att sköta också, och man har valet att vara en människa eller en bra spelare, faktiskt. Man är inte så social, och man läser på, hela, hela tiden och man känner till slut att är det värt att lägga ner den tid som krävs.

Kan du utveckla?

– Att gå på max hela tiden, man orkar inte det. Jag har jobbat sju dagar i veckan i nio år, man pallar inte att gå på max hela tiden. Man orkar inte att läsa på sådär hela tiden, att aldrig hinna med att göra något socialt, att exempelvis göra något på en fredagskväll kan man ju bara glömma. När man känner att det går tungt så kan man inte fortsätta som om ingenting har hänt, men man vill ju ge tillbaka till kunden, det är ju det vi jobbar för.

Offentliga tips

När vinsterna inte har trillat in i den takt som ni och era kunder varit vana med de senaste åren, hur har det varit då?

– Det finns bättre och det finns större spelare än mig, men jag ligger ute offentligt med mina tips hela tiden och får du ett formtapp så är det svårt. Spelar du skit i sex veckor så ska du likt förbannat göra tips och lägga ut till massa kunder offentligt, ibland vill man inte visa, man vill bara spela och går det bra så går det bra, och går det dåligt så går det dåligt och så slänger man lappen, säger Sadri Shabani och fortsätter:

– Går det bra så är det givetvis inte problem, men går det tungt så är det inte lika kul. Att vara i dålig form samtidigt som flera hundra står och tittar på, det är svårt alltså, det är svårt.

Sadri Shabani har också flertalet gånger offentligt gått ut och sagt att han vill vara bäst, och att det är det som han hela tiden strävar efter.

– Jag är inte den som legat lågt, utan jag har gått ut och sagt och berättat hur bra jag vill vara och jag har gått ut och sagt att vi ska vara bland de bästa i landet varje år. Det är en balansgång det där. För varje år så lär man sig något nytt, om sig själv, om yrket, och om kunder.

Blir det nästan så att kunderna räknar med vinst, när det gått så bra för er, så länge?

– Så blir det ju, de har inte insett hur mycket som krävs. Att göra ett system kan alla göra, men att kunna vara med och hugga hela tiden, det är det. Att slänga ihop ett V75-system kan alla göra, konsten är att göra vinnande system och inte att göra system. Det är ett stort steg att göra system och att göra vinnande system.

”Vill ha betalt”

Lördagens vinst på 627 000 till butikens kunder satt väl bra?

– Ja, så klart. Men jag spikade Zenit Brick på 40 000 rader, och då är det klart man vill ha mer betalt. Spikar man en häst som är spelad till tolv procent som vinner då vill man ha betalt, när det sitter. Jag har satt ett gäng 7:or den senaste tiden, men får inte riktigt betalt, och det är ju det man vill när man spelar som jag gör och när man är rätt ute.

I fjol spelade Kungs Frukt in 25 miljoner kronor på trav till sina kunder, det bästa året som butiken haft hittills. Åren innan det har dock legat runt 20 miljoner kronor även dem, siffran hittills i år är 15 miljoner.

– Kan man vara med uppe i toppen för fjärde året i följd så måste man ändå säga till sig själv att det är ganska bra, säger Sadri Shabani och avslutar:

– Man får växla upp och ner, men nu får man köra järnet fram till nyår, jag har dragit upp växlarna igen sista tiden och nu är det inte långt till nyår så det är bara att gasa på.

Följ ämnen i artikeln