Jag hittar inga motbud och spikar två klara favoriter

TRAV

På förhand finns det två klara favoriter i dag, Hot Tub i fjärde avdelningen och Present i den sjunde och sista avdelningen. Jag är ingen vän av favoriter men jag hade svårt att hitta motbud till dessa två och blev till sist tvungen att ta hjälp av dem.

Optimus Sund i första är också ett spikalternativ om han nu på ett enkelt sätt kommer till ledningen.

Glöm inte att kolla upp banförhållandet innan ni lämnar in systemen. Det kan vara avgörande.

Avdelning 1:

Favoriten:

5 Optimus Sund skulle kunna vara en spik men öppningen kan bli tuff och han är inte helt stabil från start när han måste laddas för ledningen.

Outsidern:

2 Nuclear Nightmare har formen på topp och kan dessutom få loppet om det blir kubbning om ledningen. Han behöver få gå i ryggar för att prestera max.

Spetsbudet:

1 Sky Hunter följer med bilen första biten men eventuellt släpper Jansson och då är det 5 Optimus Sund som får överta.

Korsdraget:7 Evan Frontline ser ut som en myrslok när han kommer farande. Om han laddas framåt från början och kan han bli en otäck överraskning för många.

Avdelning 2:

Favoriten:

En favorit som har chans till ledningen men vill släppa känns osäker. 1 Night Mare E. måste dock med på kupongen då luckan faktiskt kan komma.

Outsidern:

2 Review Ås kommer från V75-seger då hon fick ett smyglopp med sen lucka. Får hon den typen av lopp är hon giftig. Nu har hon läge för det.

Spetsbudet:

1 Night Mare E. och 2 Review Ås är båda snabba men ingen av dem vill nog ha ledningen så det lutar åt att 3 Precious Player får överta spetsen.

Korsdraget:

9 Bellavec har flyttats upp till Norrland från Skåne och hon var bra när hon V75-lopp i somras. Flytten kanske har fått henne att piggna till.

Avdelning 3:

Favoriten:

Det är nog mest på gamla meriter som 3 Lill Adolf blir favorit. Senast fick han ett bra lopp men avslutade också bra till seger. Jag tror inte att han gillar distansen.

Outsidern:

Att 4 Aircraftman ska vinna i gulddivisionen känns inte rätt men å andra sidan är det ett tunt guldlopp. Han gillar däremot distansen.

Spetsbudet:

6 Eli Sea flyger till spetsen men hon vill INTE ha ledningen och då blir det 3 Lill Adolf som får överta.

Korsdraget: Om 10 Shogun Wind inte är bra så kan vem som helst vinna det här och från rygg ledaren kan det vara så att 6 Eli Sea bromsar minst när hon får luckan.

Avdelning 4:

Favoriten:

Egentligen är det bara bakspåret som oroar en del. 11 Hot Tub ska inte behöva torska det här loppet. Om det inte strular från bakspåret förstås.

Outsidern:

Om 4 What a Topgun haft ett annat spår hade jag varit lite orolig för honom men nu tappar han från start och då räcker han inte till att fälla favoriten.

Spetsbudet:

De båda springspårshästarna 6 Chic Star och 7 Molotov Coktail duellerar om ledningen.

Korsdraget:

8 Ascorix avslutade bra senast men har nu tyvärr ett svårt läge. Avslutningen senast vittnar ändå om att det finns form. Löser det sig så kanske?

Avdelning 5:

Favoriten:

Egentligen är nog 2 Juligutten överlägsen i det här loppet men kallbloden är svåra och jag vågar inte spika honom av den anledningen.

Outsidern:

J-O Perssons kallisar ska man alltid ha med. 3 Hallsta Lotus tar nu steget upp bland de äldre och kanske behöver han växa in i klassen.

Spetsbudet:

Favoriten 2 Juligutten körs nog vad som går för att få ledningen då även 3 Hallsta Lotus kan öppna. 4 Prins Juventus kan också öppna. Klarar han spåret?

Korsdraget:

1 Idenors Tindex vill jag varna för. Han kan inte hålla ledningen men om han bara hänger med hyggligt från start och får ett bra läge kan han överraska.

Avdelning 6:

Favoriten:

Lite överraskande är det att 5 Judge Not är favorit. Han har bra form och det kommer nog att bli bra tryck i det här loppet vilket gynnar honom.

Outsidern:

2 Romeo Sund kan vara vinnaren om han inte utsätts för mangling i ledningen som jag tror att han tar. Får ”Bergharn” dämpa tempot håller han nog undan.

Spetsbudet:

Full sula blir det från 2 Romeo Sund, 6 Lass Triller och 7 Fedora men jag tror inte att Bergh släpper någon framför sig.

Korsdraget:

11 Hard Value kanske blir bortglömd på grund av spåret men se upp för honom. Han vann mot ett bra gäng senast och kommer in i matchen vid överpace.

Avdelning 7:

Favoriten:

Dagens bästa spik. 1 Present var snuskigt fin senast och dessutom håller han ledningen. Då måste de andra var grymt förbättrade om de ska komma nära.

Outsidern:

7 River of Dreams gick väldigt bra efter galopp senast. Nu hamnar han nog utvändigt om Present och jag tror inte att han kan plocka ner honom då.

Spetsbudet:

1 Present.

Korsdraget:

5 Epicentre Broline är handikappad av femtespåret och måste ha hjälp av en duell mellan 1 och 7 för att kunna vinna det här loppet.

Challe Berglund