Stjärnans stora önskan – massvis med omstarter

Så ska Riordan ta en topplacering med hästen: ”Han är så cool”

Foto: DANIEL SÖDERBÄCK
Jerry Riordan på Vincennes stallbacke.
TRAV

PARIS. Jerry Riordan jagar topplacering med Ringostarr Treb i Prix d’Amérique.

Då är taktiken glasklar – han vill förstöra för konkurrenterna med flera omstarter.

– Blir det en, två eller tre omstarter så är det negativt för en del hästar. Men för den här killen betyder det noll, säger Jerry Riordan.

VM-vinnaren Twister Bi tvingades avstå Prix d’Amérique på grund av lungproblem. Lagom till Copenhagen Cup hoppas Jerry Riordan att stjärnhästen är tillbaka.

I stället laddar Halmstad-tränaren med start för Ringostarr Treb. Och han jagar en topplacering, där de sju främsta får pengar.

”Vi vill inte orsaka dem”

Taktiken är klar. Omstarter i loppet ska ge Riordan och hästen fördel.

– Vi vill inte orsaka dem för det kostar väldigt mycket pengar. Men i de här loppen så är det alltid hästar som blir nervösa av omstarterna. Ingen här kommer försöka att göra omstarter, men om det blir en, två eller tre omstarter så är det negativt för en del hästar. Men för den här killen betyder det noll. Han vaknar inte upp förrän han går för pengarna, han är den typen av häst. Han är så cool och så smart, säger Riordan på Vincennes stallbacke.

”Låt oss vara realistiska”

Riordan medger att han inte tycker att Ringostarr Treb är en ”Prix d’Amérique-häst”. Det handlar om en b-häst i loppet.

– Men om några av a-hästarna gör misstag kan han dra fördel av det. Vi kör inte för att vinna, men dra fördel av att han är så enkel att ha att göra med. Vi ska nå en bra position och se vilken rygg som är bäst, gå där och stanna där. Inte försöka äventyra något. Men låt oss vara realistiska, det är Ringostarr Treb, inte Ourasi, säger Riordan och skrattar.

ARTIKELN HANDLAR OM