Drog in 1,9 miljoner – blev hjälte i lilla byn

Tog hem jättevinst på Romme – 35-årige ”Ante” bakom succén: ”Det var rätt galet”

Han spelade in 1,9 miljoner kronor på V75 – till 27 kunder.

Då blev 35-årige plåtslagaren Andreas ”Ante” Danielsson hjälte i den lilla byn Ullånger.

– Det var rätt galet, säger han.

Säg V75 på Romme och 27 andelslirare på OK Q8 i det lilla samhället Ullånger i Kramfors kommun lär få goda minnen.

19 augusti i fjol fick 27 spelare dela på nästan 1,9 miljoner kronor – efter att OK Q8 i byn satte sex rätt på spelformen i skrällomgången där inget system i Sverige fick in full pott.

”Så nära blir man inte så ofta”

Hjärnan bakom verket: 35-årige plåtslagaren Andreas ”Ante” Danielsson, som gjort travtips till macken i tio års tid.

– Det var rätt galet, så nära att plocka hem hela potten är man inte så ofta, säger ”Ante” som sprack på sitt system, innehållandes två spikar, i V75:s tredje avdelning där Order to Fly vann och ”Ante” missade med hästarna Montdore och Carabinieri.

Sex rätt gav 215 000 och totalt gav systemet 5,40 ”sexor” och 124,20 ”femmor”.

Redan på vinstkvällen blev det hysteri.

– Det var många samtal då från glada människor. Jag var upptagen mest hela kvällen. Det är svårt att vinna stora pengar på V75, så det var jättekul.

400 hushåll

Flera stamkunder var med på systemet och efter storvinsten har butiken märkt att det snackats om vinsten och fler utomstående kommer in och vill vara med på tipsen.

– Det är många vi aldrig har sett tidigare som kommer in och vill vara med, säger Katrin Åsberg, som jobbade i butiken när de tog hem storvinsten.

– Det finns 400 hushåll i Ullånger, vinsten har betytt mycket för spelet som har gått upp, säger stationschefen Kenneth Björn, som också gör andelstips.

Även ”Ante” har märkt av intresset efter sommarens fullträff.

– Det är svårt att säga vad det betytt för byn. Men det blir mycket snack om det och det kommer folk från grannbyarna som vill vara med, säger han.

Skrällen: ”Har jagat henne ett tag”

På lördag är det jackpott på V75 med 43 miljoner kronor till en ensam vinnare. Och återigen är det dags för Romme.

”Ante” Danielsson lägger massvis med timmar på sin hobby i veckan och har både spikarna och miljondragen klara.

– Jag sitter och väntar tills dess att startlistorna kommer på söndagarna, sen blir det många timmar. Det är en väldigt stor hobby, säger han och tipsar om sina två spikförslag:

– Jag kommer spika 12 Southwind Feji (V75–5). Visst, många säger att det är spår emot, men hon är alldeles för bra. Jag ser ingen anledning att gardera.

– I Kallblodsloppet (V75–4) kommer jag chansspika 4 Blås Undan. Satt fast med rubbet kvar senast. Har dokumenterad form och åtta procent just nu är i underkant.

Är Blås Undan även miljondraget?

– Nej, det blir 2 Fashion Diva (V75–1). Jag har jagat henne ett tag och man får inte missa henne. Jag tror det kan bli körning mellan tre, fyra och fem, då kan hon få loppet.

Publisert:

LÄS VIDARE

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

ÄMNEN I ARTIKELN