Wangle: ”Det kommer bli en ny stjärna...”

TRAV

Månprinsen A.M. klassas som världens bästa kallblod.

Nu har avkomman, Månlykke A.M. presenterat sig på V75 – som en vinnare.

Wow, vilket intryck! Det här är en ny stjärnhäst.

Gunnar Melanders Månprinsen A.M. startar i den gigantiska jackpottomgången på Romme.

Han klassas som världens bästa kallblod.

Och om några år kan det vara hans avkomma som är Sveriges bästa häst.

För intrycket på Månlykke A.M. imponerar stort och när han vann överlägset på V75 kändes det verkligen som att hästen har mycket att hämta i eliten.

Han vinner nog Kallblodsderbyt.

Här är Sportbladets plusbetyg på V75 Gävle:

Månlykke A.M: Som hästen imponerade på mig, visserligen i skralt motstånd, men intrycket var femstjärnigt. Snacka om att visa stjärnstatus direkt i karriären och han liknar mer och mer sin pappa. Jag tror att den här hästen kommer bli ritkigt bra och Jan-Olov Persson har mycket att glädjas åt framöver är min känsla.

Dibaba: Såg ju faktiskt riktigt bra ut, även om det kanske var nära galopp någon gång i loppet. Men enligt Örjan var det lugnt och som hästen såg ut över upploppet var läckert att se. Tänk nu på att hästen går i vanlig vagn, med tunga järnskor. Hur fort kan den här läckra märren springa med barfotabalans och jänkarvagn? Då vinner hon nog Drottning Silvias Pokal är känslan. Läcker comeback.

S.G Charpentier: Äntligen fick han visa hur bra hästen är. Det går lite på nålar när hästen körs bakifrån, men Jorma Kontio var skicklig och löste situationen. Med 300 meter kvar så kom attacken och då åkte hästen runt sina konkurrenter på ett suveränt sätt. Jag tror dock hästen är mycket bättre ifrån ledningen så det är bara att spela nästa gång vid framspår.

Örjan Kihlström: Tog en dubbelseger på V75 och gubben i lådan börjar hitta formen på allvar nu igen när storloppssäsongen nalkas. Styrningen med Urban Kronos var klassig och både häst och kusk var bara bäst. Snacka om superspurt. Men även att hålla Dibaba i trav hela loppet och köra till ledningen i helt rätt läge visar prov på att just Örjan är en av världens bästa kuskar.

Queer Fish: Har växt in i eliten rätt så bra och med ett par lopp i kroppen var det nu dags att segerdefilera. Kaj Widell gillar den här hästen skarpt och jag tror Kaj Widell är riktigt nöjd med att han kunde få ge hästen ett så snällt lopp för en gång skull. Jag tycker att hästen är så pass bra att man kan sikta på kval till Olympiatravet. Eller är det för mycket begärt? En Queer Fish i storform är bra...

Muscleman F.I: Var favorit i loppet men sågs aldrig med chans över upploppet trots att hästen fick bestämma i ledningen så vägde den helt enkelt för lätt. Nja, det var inget roligt intryck och får bättra på sig inför nästa start.

Här är de fem högsta V75-vinsterna 00:35
ARTIKELN HANDLAR OM

V75