Erik drömmer om Derbyseger

Foto: Erik Adielsson.
TRAV

En av årets derbyfavoriter hade stor show på Solvalla i går kväll.

Wellino Boko bara brisade ifrån konkurrenterna trots ett tufft lopp.

– Jag har aldrig kört en hetare derbykandidat, säger segerkusken Erik Adielsson.

Radarparet Stig H Johansson och Erik Adielsson har inte haft det rätta flytet i årgångsloppen hittills. Trots bra hästar har det inte riktigt räckt till seger i år. Men i fyraåringarnas största lopp, Svenskt travderby, kan det vara dags.

Wellino Boko imponerade stort i går kväll på Solvalla och är nu favorit till derbysegern. Trots tredjespår i 700 meter och en öppning på 1.12 första varvet vann hingsten enkelt.

– Han var väldigt bra trots att första varvet inte blev helt optimalt. Wellino Boko gick bra hela vägen in i mål trots att jag inte begärde så mycket av honom, säger Erik Adielsson som i år kan ta sin första derbyseger.

Stalldubbel

Stig H Johansson tog en stalldubbel inom V64, då även Johnny Muscles vann för Torbjörn Jansson. Hästen vann enkelt från ledningen efter att ha haft mycket otur tidigare.

Onsdagskvällen gick i lärlingarnas tecken. Tre lärlingslopp avgjordes och i loppet som ingick i V64 slutade det med jätteskräll. Tioåriga stoet Unique Love ska snart gå i pension men visade sig ändå starkast till slut efter ett smyglopp. Vinnande lärlingen Peter G Norman har haft ett tufft år med bara tre segrar, men är på väg uppåt.

– Jag har haft en bedrövlig säsong, men vi jobbar på, sa han i vinnarcirkeln.