Tolvåring lekte hem seger på V65

TRAV

Angel Victory är en pigg gamling.

Trots tolv års ålder vann hästen enkelt och inledde V65-spelet på Solänget.

Angel Victory, 12 år, var på väg utför och såg ut att gå mot slutet av tävlingskarriären.

Men nu har han som tolvåring tänt till rejält och under måndagskvällen inledde han V65-spelet. Sofia Aronsson sände tolvåringen till ledningen och efter en tuff inledning fick ekipaget dämpa temot rejält och första varvet avverkades på inte fortare än 1.18.

500 meter från mål skärpte Aronsson tempot och i sista sväng hade de andra ekipagen stora problem att hänga med i tempot Angel Victory satt upp. Över upploppet länsade Angel Victory undan till en överlägsen seger och det såg ut att finnas gott om krafter sparade över mållinjen.

Fortsättning följer för den pånyttfödde tolvåringen…

Lill Arvid vann – trots dödens

En annan häst som imponerade under Solängets V65-tävlingar var Robert Bergh-tränade Lill Arvid som kunde vinna V65-5 trots ett tufft lopp untvändigt ledaren. Körde hästen gjorde Ulf Eriksson som var mycket nöjd med sin häst.

– Det är en häst med fin uppfattning och det kan räcka långt. Varje gång man kör en Robert Bergh-tränad häst så tror man på chans, sa Eriksson efter segern.

V65-raden blev favoritbetonad och utdelningen på sex rätt stannade på 6 938 kronor och det var 167 stycken system som lyckades pricka in alla sex vinnarna.

Fem rätt gav 213 kronor.