Stjärnornas miljonjakt

Av: Henrik Halvordsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Tony Mårtensson utmanar Teddy Lucic

Foto: aftonbladet bild

Trav 365 bjuder på prestigekamp mellan elitseriens poängkung Tony Mårtensson och en av allsvenskans främsta backar, Teddy Lucic.

– Jag har spöat en fotbollsspelare och nu tar jag väl en till, säger Mårtensson.

Ishockeyspelaren Tony Mårtensson från Linköping och Elfsborgs Teddy Lucic har båda ett stort travintresse.

Nu ställs de mot varandra inför helgens V75-omgång på Åby.

Tedy Lucic, VM-spelare och ny i allsvenska topplaget Elfsborg för i år har just köpt en ny häst, Love Amerique.

– Det är en ettåring, från Finland, för framtiden som kommer att tränas hos Bo Falsig, säger Teddy Lucic.

Hur har du tänkt inför morgondagens V75?

– Ja du, Thai Tanic (V75-3) är ju given, sen tror jag på Premier League (V75-7), han var inte så bra sist men tidigare har jag blivit imponerad. Ett riktigt rysarbud har jag i första avselningen, Lovely Conch.

Lucic som är boende i Göteborg besöker Åbys tävlingar så ofta som möjligt. Uppbyggnadsträningen inför allsvenskan sätter dock en del käppar i hjulen.

– På senare tid har vi kört dubbla pass på torsdagar då Åby har sina tävlingar och i morgon åker Elfsborg till Marbella, så det är ju lite dålig timing.

Tror på Go on Pale

Elitseriens poängkung Tony Mårtensson i Linköping har ett stort intresse för trav och är själv delägare i två hästar, Technician och tvååriga Katinka Eme.

– Tyvärr har jag själv ingen möjlighet att följa V75 direkt i morgon eftersom vi spelar bortamatch mot Södertälje i morgon. Jag får kolla hur det gick på lopparkivet när jag kommer hem, säger Tony Mårtensson.

Tony får oftast inrikta sig på att följa tävlingarna Solvallas V64 eftersom onsdagarna innebär spelledigt från ishockeyn. Men spelar gör han ändå.

Vad har du för idéer kring morgondagens V75?

Thai Tanic (V75-3) borde bara rinna undan och där borde det inte vara något att snacka om. Fia Fiktiv (V75-7) gillar jag verkligen. Kan behöva lite draghjälp, då ska det allt gå. Sen har jag mitt drag i första avdelningen, Go on Pale, det är verkligen en kanonhäst som bara är streckad till 14 procent. Att det är ytterspår som gäller ska nog inte göra så mycket.

Tony Mårtensson som till vardags för en framgångsrik travkamp mot fotbollsspelaren Johan Arneng, där han imponerat, känner segersäker.

– Jag har spöat en fotbollsspelare och nu tar jag väl en till.

Lucics system

V75-1: 2, 3, 7, 8, 9, 10, 11

V75-2: 1 Aleva Käll

V75-3: 1 Thai Tanic

V75-4: 2, 3, 4, 8

V75-5: 1, 8, 10

V75-6: 3, 4, 6, 10, 11, 12

V75-7: 4 Premier League

504 rader/252 kronor

Publicerad: