Dvärgbråket

Foto: Erik Adielsson, Dvärgen Butter och Patric Skoglund.
TRAV

Tv-reportern Patric Skoglund delade ut en butter dvärg till stjärnkusken Erik Adielsson i TV4 i lördags.

I veckan gick Erik Adielsson till motattack och tyckte han fått "en helt vansinnig fråga".

– Frågan var befogad och det vore korkat om jag inte ställde den, säger Patric Skoglund.

Stämningen mellan kusken Erik Adielsson och tv-reportern Patric Skoglund är spänd efter en incident i tv-programmet Vinnare V75 i lördags.

Två minuter innan start i V75-7 frågade Patric Skoglund kusken om varför Hoof Beats, som Adielsson skulle köra i loppet, blivit så bra.

– Det har jag redan svarat på tio gånger, sa Erik Adielsson i direktsändning.

Charmkurs

Svaret väckte irritation hos reportern Patric Skoglund. I slutet av programmet delade Skoglund ut dvärgen "Butter" till Erik Adielsson och sa att han borde skickas på charmkurs. Många tittare sms:ade kritik till Erik Adielsson i programmet. Och i veckan har en debatt blossat upp om att Sveriges travkuskar är för sura.

– När jag ställde frågan innan loppet så var den befogad. Vi kom från ett inslag som handlade om Hoof Beats och det vore korkat av mig att inte ställa just den frågan då. Erik blev irriterad och tyckte att jag i stället skulle frågat om hur han skulle lägga upp taktiken i loppet, men det gjorde jag faktiskt senare i intervjun.

Skoglund fortsätter:

– Trots att Erik fått den frågan tio gånger tidigare så betyder inte det att vi har samma tittare varje gång. Det borde han veta som har sina guldskor på fredagarna. Vi gör programmet för våra tittare och de som sms:ade in till studion var irriterade på Eriks sätt att svara på frågan. Det bästa som finns är när kuskarna visar känslor både vid vinst och förlust. Men man kan inte bete sig hur som helst i en sådan där situation. Om jag kommer fram till honom efter ett lopp där han förlorat och kritiserar han styrning, ja då har han rätt att bli arg.

”Vansinnig fråga”

I går riktade Erik Adielsson kritik mot Patric Skoglund på Travnet och sa att Skoglund ställt "en helt vansinnig fråga" och att det var underligt att hans uttalanden fick stå oemotsagda i programmet.

I dag säger Erik Adielsson till Trav365:

– Jag orkar inte ge mig in i någon pajkastning. Generellt kan man säga att det är viktigt för oss aktiva att hjälpa till i media.