Luddes sköna trippeltriumf

TRAV

”Det är helt fantastiskt”

Foto: Lutfi Kolgjini hade en hysteriskt bra kväll på Romme. Här är han med vinnaren av E3 för ston, Lily Kronos.

Lutfi Kolgjini hade stor show på Romme.

Etta, tvåa och trea i E3-finalen för ston och vinst i för Lou Kronos.

– Det här känns otroligt bra, sa Kolgjini efter loppet.

Lutfi Kolgjini hade stor show på Rommetravet under fredagskvällen. Han hade kvalat in tre hästar till E3-finalen för ston, och de kom etta, tvåa och trea i finalen vilket är enorm prestation av Lutfi Kolgjini. Vinnaren blev Lily Kronos som Kolgjini körde själv i loppet.

– Det här känns otroligt bra, det är helt fantastiskt, sa Ludde.

Fullbordade trippel

När bilen släppte fältet flög 8 I´m A Beauty Face till ledningen med Daniel Olsson i sulkyn. 1 Barbie Tooma öppnade också snabbt och provade för ledningen med Olsson var bestämd och 1 Barbie Tooma gick ner i rygg på ledaren. När Kolgjini gled fram med 4 Lily Kronos så släppte Daniel Olsson ledningen med varvet från mål. De första 500 meterna travades på 1.10. På den bortre långsidan avancerade Johnny Takter med Innocent Face och tempot var forsatt högt uppskruvat när 1000 meter passeringen nåddes. In i sista sväng hade Kolgjini alla sina hästar på de tre första platserna, och så skulle även loppet sluta efter en hård duell mellan 2 Innocent Face och 4 Lily Kronos kunde till slut 4 Lily Kronos sätta nosen först. 8 I´m A Beauty Face tappade aktionen över mål men höll sig i trav och fullbordade Kolgjinis trippel. Förstapriset i loppet var 600 000 kronor, andrapriset var 300 000 kronor och tredjepriset uppgick till 150 00 kronor. Totalt travade Kolgjnis stjärnston in 1050000 kronor.

– Det är fantastiskt bra av mina tjejer. Lily Kronos fick en ganska tung resa. Jag drog i sista sväng för att ge mina andra hästar chansen, sa Kolgjini efter loppet.

Fler segrar för Kolgjini

Men det var inte bara i E3 för ston som Kolgjini hade framgångar. E3 Consolation - Öppen klass vann han med den mycket talangfulle hingsten Lou Kronos. Efter att ha övertagit ledningen blev segern till slut enkelt även fast han fick sträcka på sig på upploppet.

– Det här var en mycket bra insats. Tanken är att den här hästen ska vara med i italienska derbyt, det är det vi matchar mot, sa Lutfi Kolgjini.

I E3-Consolation i stoklassen skrällde Örebro-tränaren Mats Karlsson till med Luisiana Tab. Efter ett lopp på rulle kunde ekipaget spurta mycket vasst till seger.

– Det här var jättehäftigt, sa segerkusken efter loppet.